Görüş Bildir
Haberler
Bir Gülüp Bir Ağlayacaksınız! Zamanın Nasıl Geçtiğini Unutturan Son Yılların En Başarılı 12 Türk Filmi

Bir Gülüp Bir Ağlayacaksınız! Zamanın Nasıl Geçtiğini Unutturan Son Yılların En Başarılı 12 Türk Filmi

R.G.
13.07.2021 - 11:02

''Vay be, ne filmdi ama!'' diyeceğiniz bir şeyler izlemek istiyorsanız sıraladığımız Türk filmleri tam da size göre. Son 10 yılda çıkan, kimi ağlatan kimi güldüren birbirinden başarılı Türk filmleri ile oldukça kaliteli zamanlar geçireceğinize eminiz. Sıraladığımız yapımların hepsi, bol gişe yapmış ve adından oldukça bahsettirmiş. Fazla oyalanmadan hadi başlayalım! İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Acı Tatlı Ekşi (2017)

12. Acı Tatlı Ekşi (2017)

IMDb: 6.3

Başrollerinde Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy ikilisini gördüğümüz Acı Tatlı Ekşi, birbirlerine küçüklükten beri aşık olan Murat ve Duygu'nun hikayesini anlatıyor. Birbirlerinden kopmaya çalışsalar da kader bu ikiliyi bir araya getirmeye devam ediyor. Acı Tatlı Ekşi, sizi hem güldürecek hem de bolca ağlatacak. Kendinizi ilk aşkınızı ve hayatınızı sorgularken bulacaksınız, bizden söylemesi.

11. Kocan Kadar Konuş (2015)

11. Kocan Kadar Konuş (2015)

IMDb: 6.4

Filmin sloganı nasıl da anlatıyor her şeyi: Kocan varsa varsın, yoksa geçmiş olsun! Efsun 30 yaşına gelmiş ve hala bekar olan bir kadın. Hem aile baskısı, hem etrafındaki insanlar Efsun'u darladıkça darlar ve artık koca bulmasının şart olduğunu söylerler. Peki, Efsun bu durumda ne yapacak? İş başa düştü gibi görünüyor.

Komedi filmi olsa da Kocan Kadar Konuş, toplumu ve kalıplaşmış düşünceleri eleştiren bir film. Ezgi Mola'nın mükemmel oyunculuğu ile bolca eğleneceğiniz bir film sizi bekliyor.

10. İkimizin Yerine (2016)

10. İkimizin Yerine (2016)

IMDb: 6.8

İkimizin Yerine, başrollerinde Serenay Sarıkaya'nın ve Nejat İşler'in yer aldığı oldukça sarsıcı bir aşk filmi. Başrolde yer alan oyuncular nedeniyle yayımlandığı yıl oldukça ses getiren film, işlediği konuyla da ilgi görmeyi hak eden cinsten. Film, üniversite hocasına aşık olan genç bir kadını ve yaşadıklarını anlatıyor. İlerleyen zamanlarda aşkına karşılık bulan karakterimiz, tatlı rüyasından acı bir şekilde uyanmak zorunda kalıyor.

9. Aşk Büyü vs. (2019)

9. Aşk Büyü vs. (2019)

IMDb: 6.8

'Aşk Büyü vs.' başrollerinde Ece Dizdar ve Selen Uçer'i gördüğümüz oldukça çarpıcı bir film. İşlediği konuyla farklı bir yöne parmak basan film, birbirlerinin çocukluk aşkı olan ve yolları yıllar sonra tekrar kesişen eş cinsel bir çifti anlatıyor. Eren ve Reyhan'ın Büyükada'da geçen yılları onları bir araya getiriyor. 17 yaşında yaşadıkları aşk, aileleri tarafından öğrenilince çiftimiz ayrılmaları için baskı görüyor. Toplum ayırsa da kader bu aşıkları yıllar sonra yeniden bir araya getiriyor. 'Aşk Büyü vs.' içinizi burkacak ve birkaç gün aklınızdan çıkmayacak bir öyküye sahip.

8. Nuh Tepesi (2018)

8. Nuh Tepesi (2018)

IMDb: 7.4

Nuh Tepesi; başrollerinde Ali Atay ve Haluk Bilginer gibi usta oyuncuları gördüğümüz, muazzam bir film. Film, bir baba ve oğlunun hem birbirleriyle hem de çevrelerindeki insanlarla olan mücadelelerini anlatıyor. Yıllar önce dikilen bir ağacı konu alan film, insanların bazı şeyleri bilmeseler bile onlara nasıl inandıklarını bize yansıtıyor. İzlediğinize pişman olmayacağınız ve sizi bolca düşündürecek bir film, Nuh Tepesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Bana Masal Anlatma (2015)

7. Bana Masal Anlatma (2015)

IMDb: 7.4

Bana Masal Anlatma, masallardaki gibi bir aşk hikayesini anlatıyor. Masal derken şaka yapmıyoruz! Göklerden gelen bir kız ve mahallenin delikanlısı bir araya gelince ortaya böyle bir film çıkmış. Her sahnesi ayrı komik olan bu film, sizi kahkahalara boğacak. Usta oyuncu kadrosu da filmin kalitesine kalite katmış.

6. Müslüm (2018)

6. Müslüm (2018)

IMDb: 7.7

Müslüm, çıktığı yıl ortalığı kasıp kavuran bir film. Türk müziğinin unutulmaz ismi Müslüm Gürses'in hayatını konu alan bu film sizi bir yandan ağlatacak bir yandan da gururlandıracak. Timuçin Esen'in inanılmaz bir performans sergilediği bu filmde, Müslüm Baba'nın acı ve başarı dolu hayatına yakından şahitlik edeceksiniz. Eğer hala izlemediyseniz bir an önce izleyin, pişman olmazsınız.

5. Aile Arasında (2017)

5. Aile Arasında (2017)

IMDb: 7.8

Yaptıklarına ayrı, yazdıklarına ayrı hayran kaldığımız Gülse Birsel'in kaleminden çıkan Aile Arasında, izleyicisini gülmekten krize sokan filmlerden. Başrollerinde Demet Evgar ve Engin Günaydın'ı gördüğümüz film, aile olmak için kan bağına gerek olmadığını anlatıyor. Birbirleriyle tesadüfen tanışan iki insanın nasıl aile olduklarını izleyeceğiniz Aile Arasında; sizi gülmekten ağlatabilir, haberiniz olsun.

4. Ölümlü Dünya (2018)

4. Ölümlü Dünya (2018)

IMDb: 7.8

Meşhur paspas sahnesiyle bir dönem sosyal medyanın göz bebeği olan Ölümlü Dünya, Ali Atay'ın yönettiği bir film. Bu zamana kadar gördüğünüz tüm kiralık katil hikayelerini unutun! Aksiyon filmi gibi görünse de komedi türünde izlediğimiz Ölümlü Dünya, mükemmel bir oyuncu kadrosuna sahip. Kendinizi filme o kadar kaptıracaksınız ki; aileden biri gibi hissedeceksiniz. İzlediğinizde pişman olmayacağınıza garanti veriyoruz.

3. 7. Koğuştaki Mucize (2019)

3. 7. Koğuştaki Mucize (2019)

IMDb: 8.3

'Güldük, eğlendik. Biraz ağlayalım!' derseniz, sırada sizi hüngür hüngür ağlatacak bir film var. Zihinsel engelli bir babanın ve canından çok sevdiği kızının mücadelesini anlatan bu film, sizi yerle bir edecek. Aras Bulut İynemli'nin akıllara zarar oyunculuğu, filmi bize yaşattırıyor sanki. Kötülüğün içindeki saflığa şahitlik etsek de kalbimizi epeyce yaraladı bu film.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Cep Herkülü (2019)

2. Cep Herkülü (2019)

IMDb: 8.3

Naim Süleymanoğlu'nu izlemeseniz bile mutlaka duymuşsunuzdur. Türkiye'nin gurur duyduğu bu isim, kısa boyu nedeniyle ''Cep Herkülü'' olarak anılsa da yaptıklarıyla devlere yaraşır bir üne sahip. İşte Cep Herkülü filmi de Türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı sporcularından Naim Süleymanoğlu'nun hayatını ve yaşadıklarını bize anlatıyor. Bu film sayesinde hem Naim Süleymanoğlu'nu daha yakından tanıyacak hem de yaptıklarına hayret edeceksiniz.

1. Ayla (2017)

1. Ayla (2017)

IMDb: 8.4

Tamamı gerçek bir hayat hikayesine dayanarak oluşturulan Ayla, hem Türkiye'yi hem de tüm dünyayı oldukça sarsmış bir film. Birbirinden hem çok uzak hem de çok yakın iki kalbi anlatan film, bize saf sevgiyi gösteriyor. Kore Savaşı sırasında ailesini kaybeden küçük bir kızı ve ona kol kanat geren bir Türk askerini anlatan bu film, sizi günlerce ağlatacak cinsten.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
5
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yigit Karabey

Aile Arasında (2017).....ne alaka!!! bu filmin burda ne isi var, rezalet..dejenere bir film...burdaki kaliteye asla uymuyor!!!

kaisa

Ayla iyi bir film mi? hahahahaha popülist köleler sizi. Ayla bok gibi film