Görüş Bildir
Haberler
Bir Dünya Para Verdik! iPhone’ların İnsanı Sinir Eden Özellikleri

etiket Bir Dünya Para Verdik! iPhone’ların İnsanı Sinir Eden Özellikleri

Erkam Evlice
10.08.2018 - 12:23

iPhone iyi güzel de, bazı tarafları insanı çileden çıkarıyor. Bunu en büyük Apple hayranı bile kabul eder şüphesiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kablo sistemi

Kablo sistemi

Yeni iPhone’lar Lightning şarj kablosuyla birlikte geliyor. Ama bu Lightning şarj kablosu iPhone ve iPad dışında hiçbir cihaz için kullanılmıyor. Yani mesela USB-C girişiyle çalışsalar ne olurdu? Neden USB-C diyorum, çünkü yeni MacBook Pro’larda yalnızca USB-C girişi var. Apple da bu yükselen teknolojinin farkında ama aynı şeyi iPhone’lar için göremiyoruz. Yani bir başka deyişle, eğer MacBook Pro’nuz varsa, iPhone’unuzu ona takamıyorsunuz. Dönüştürücüye ihtiyacınız var. Bu ikiliye bir araba para verip sahip olduğumuzu hatırlatalım. Hani nerede Apple ekosisteminin müthiş uyumu?

Kulaklık girişi

Kulaklık girişi

Ya tamam, kulaklık girişini kaldırdınız, yanında uyumlu kulaklık ve eski kulaklıklar için dönüştürücü verdiniz ama bir şeyi unutmadınız mı? Telefonu şarj ederken kulaklıkla müzik dinleyemiyoruz. Ya kablosuz kulaklık kullanmam gerekiyor, ya da yine dönüştürücü. Alt tarafı şarj esnasında müzik dinleyeceğim diye ortalık yerde Cevat Kelle gibi dolaşmak zorunda mıyım?

“Sen istiyor hızlı şarj…”

“Sen istiyor hızlı şarj…”

Yeni iPhone’lara hızlı şarj özelliği geldi ama, ekstra! Yani iPhone’larınızı hızlı şarj etmek istiyorsanız ekstradan uyumlu bir USB-C kablosu ve hızlı şarj adaptörü almanız gerekiyor ve bütün bunlar güncel kurla birlikte aşırı yüksek bir masraf anlamına geliyor. Halbuki en dandik Android’lerde bile hızlı şarj imkanı hali hazırda gelmekte. Apple neden böyle bir şeyi ekstra bir özellik olarak sunuyor, anlamak güç.

Türkiye’de toplamda 17 kişinin falan kullandığı uygulamalar

Türkiye’de toplamda 17 kişinin falan kullandığı uygulamalar

Eskiden bu konuda hep Android suçlanırdı ama Apple da onlardan farksız davranmaya başlayıp herkese aynı uygulamaları dayatmaya devam ediyor. Home, Watch, Stocks, TV gibi uygulamaların telefonla birlikte gelmesinin hiçbir anlamı yok. Neyse ki son güncellemelerle birlikte bu uygulamaların büyük bir bölümünü silebiliyoruz ama yine de saçma.

Bizim App’lerimizi kullanacaksın

Bizim App’lerimizi kullanacaksın

iPhone, varsayılan uygulama olarak ikinci bir uygulamayı seçmemize izin vermiyor. Mesela bir mail adresine tıkladığınızda doğrudan Apple’ın kendi stok Mail uygulamasına gidiyoruz. Ya da bir url’e tıkladığımızda Safari açılıyor. Farklı bir app kullanıyor olmamız onlar için pek önemli değil gibi. Bu da sinir bozucu!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayarlar, ayarlar...

Ayarlar, ayarlar...

Apple bu konuda çok yol kat etti ama halen yiyeceği 40 fırın ekmek var. Mesela Bluetooth bağlantısı kurmak istiyorsanız illa ki Ayarlar bölümünden Bluetooth’u seçmeli ve oradaki pencereden işleri halletmelisiniz. Halbuki swipe screen’deki Bluetooth simgesi neden var? Sadece açma/kapama yerine cihaz seçimi için de kullanılabilse hoş olmaz mı? Hani Android’lerde yıllardır olan basit bir özellikten bahsediyorum.

Şarj kablosu laneti.

Şarj kablosu laneti.

'Yenisini satmak istiyorlar, ondan hemen bozulacak şekilde yapıyorlar' muhabbetinin cılkı çıktı ama biraz dikkatli kullanılmayan her kablonun bu hale gelmesi artık sinirleri bozmaya başladı. Şunları biraz daha sağlam yaparsanız dünyanın kaybını yaşamazsınız, aksine insanların gözündeki değerinizi artırırsınız. Ama yok...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
563
204
75
45
20
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Merve Yıldız

seni hiç ama hiç sevmedim apple. aldığım ana geri dönüp seni iade etmeyi çok isterdim.

Merve Yıldız

ben de yeni aldığım için kullanmaya devam edicem ama istemeyerek çok şikayet ettiğim samsung telefonumu çok özledim .tonla para bayılıyorsun arama sesini açı... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Apple'ın en iyi olduğu 1 tane nokta yok şuanda. Eskiden stabil abi derlerdi şimdi hepsi stabil. Apple pişmanlıktır, hatta salaklıktır.

ercell bey

Yorumların yarısından fazlası beyin dışı yazılmış! Apple kullandığı teknoloji ve hizmetiyle diğerlerine nazaran kat ve kat üstün. Ancak editörün yazdıklarına... Devamını Gör