Görüş Bildir
Haberler
Biontech Yan Etkileri Neler? Biontech Aşısı Sonrası Kol Ağrısı Normal Mi?

Biontech Yan Etkileri Neler? Biontech Aşısı Sonrası Kol Ağrısı Normal Mi?

Türkiye’de aşılama çalışmaları son sürat devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre son 24 saatte 1 milyondan fazla kişiye aşı yapıldı. Türkiye’de yoğunlukla Biontech aşısı yapılıyor. SGK kaydı bulunan herkes aşı randevusu alabiliyor. Aşı randevusu e-nabız üzerinden ve MHRS sistemiyle alınabiliyor. Aşı olan veya aşı randevusu alan vatandaşlar Biontech aşısının yan etkilerini araştırıyor. Biontech aşısı sonrası en sık görülen yan etki ise kol ağrısı. Peki başka hangi yan etkiler olabilir? İşte Biontech aşısının yan etkileri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Biontech Yan Etkileri Neler?

Biontech Yan Etkileri Neler?

Bugüne kadar COVID-19 aşılarına yönelik gerek yürütülen klinik çalışmalarda gerekse mevcut aşı uygulamalarında ciddi yan etkilere rastlanmamıştır. Aşılama sonrasında görülen yan etkiler sıklıkla hafiftir.

Bunlar; yorgunluk, baş ağrısı, ateş, titreme, kas/eklem ağrısı, kusma, ishal, aşı uygulanan bölgede ağrı, kızarıklık, şişlik gibi hafif yan etkilerdir. Ancak nadir de olsa alerjik reaksiyonların olabileceği göz ardı edilmeden aşı uygulamasından sonra bir rahatsızlık hissedilmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması ve hekime yakın zamanda aşı olunduğu bilgisinin iletilmesi unutulmamalıdır.

Biontech Yaygın Yan Etkilere Karşı Ne Yapılmalıdır?

Biontech Yaygın Yan Etkilere Karşı Ne Yapılmalıdır?

Aşılarınızı yorgunluk veya baş ağrısı gibi potansiyel yan etkilerle başa çıkabilmenin daha kolay olduğu bir zamanda planlamayı hedefleyebilirsiniz. Örneğin, sabah işe giderken, günün erken saatlerinde aşı olmak çok mantıklı olmaz. Eğer mümkünse izinli olduğunuz bir günde aşı olabilirsiniz. Enjeksiyon bölgesinde ağrı hissederseniz, reçetesiz satılan ilaçlarla tedavi edebilirsiniz. Bu tür ilaçlar ayrıca ateşi, baş ağrısını, kas ağrısını veya eklem ağrısını hafifletmeye de destek olabilir. Oldukça rahatsız eden veya kaybolmamakta inat eden yan etkiler yaşarsanız, bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Şiddetli bir alerjik reaksiyon geliştirdiğinizi düşünüyorsanız, 112'yi arayın veya acil servise gitmelisiniz.

COVID-19 salgını maalesef hala etkisini sürdürmektedir. Bilim dünyası da aşılarla çözüm yolları üretme çabasındadır. Biontech COVID-19 aşısı, virüsün birçok varyantına karşı güvenlidir ve etkisini göstermektedir. Bununla ilgili herhangi bir endişeniz veya sorunuz varsa, güvendiğiniz bir doktorla tüm ayrıntıları konuşun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın