Görüş Bildir
Haberler
BioNTech mi Sinovac mı Daha Etkili? Koronavirüs Aşısı Yan Etkileri Neler?

BioNTech mi Sinovac mı Daha Etkili? Koronavirüs Aşısı Yan Etkileri Neler?

Türkiye’de aşılama çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 55 yaş üstü vatandaşların ve sağlık çalışanlarının 3. doz aşı olabileceğini açıklamıştı. Aşı olacak vatandaşlar, BioNTech mi Sinovac mı daha etkili araştırması yapıyor. Ayrıca aşı sonrası oluşan yan etkiler de vatandaşların gündeminde. İşte uzmanların açılamasına göre daha koruyucu olan koronavirüs aşıları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

BioNTech mi Sinovac mı Daha Etkili?

BioNTech mi Sinovac mı Daha Etkili?

Hong Kong’da yapılan bir araştırmada, BioNTech aşı olan kişilerin kanlarında, Sinovac olanlara kıyasla 'daha yüksek' antikor seviyesi olduğu belirtildi.

Hong Kong merkezli South China Morning Post’un haberinde, hükümet yetkilileri tarafından Hong Kong Üniversitesi’nde yaptırılan araştırmada, her iki aşıyı da olan bin kişinin antikor seviyeleri ölçüldü.

Gazete, Hong Kong Üniversitesi'nde epidemiyolog olan baş araştırmacı Prof. Benjamin Cowling'e atıfta bulunarak, Sinovac aşısı olan kişilerden bazılarının takviye olarak üçüncü doz aşıya ihtiyaç duyabileceğini yazdı.

Koronavirüs Aşısı Yan Etkileri Neler?

Koronavirüs Aşısı Yan Etkileri Neler?

Aşılarınızı yorgunluk veya baş ağrısı gibi potansiyel yan etkilerle başa çıkabilmenin daha kolay olduğu bir zamanda planlamayı hedefleyebilirsiniz. Örneğin, sabah işe giderken, günün erken saatlerinde aşı olmak çok mantıklı olmaz. Eğer mümkünse izinli olduğunuz bir günde aşı olabilirsiniz. Enjeksiyon bölgesinde ağrı hissederseniz, reçetesiz satılan ilaçlarla tedavi edebilirsiniz. Bu tür ilaçlar ayrıca ateşi, baş ağrısını, kas ağrısını veya eklem ağrısını hafifletmeye de destek olabilir. Oldukça rahatsız eden veya kaybolmamakta inat eden yan etkiler yaşarsanız, bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Şiddetli bir alerjik reaksiyon geliştirdiğinizi düşünüyorsanız, 112'yi arayın veya acil servise gitmelisiniz.

COVID-19 salgını maalesef hala etkisini sürdürmektedir. Bilim dünyası da aşılarla çözüm yolları üretme çabasındadır. Biontech COVID-19 aşısı, virüsün birçok varyantına karşı güvenlidir ve etkisini göstermektedir. Bununla ilgili herhangi bir endişeniz veya sorunuz varsa, güvendiğiniz bir doktorla tüm ayrıntıları konuşun.

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın