Görüş Bildir
Haberler
Bingöl'de 5 İlçe 'Özel Güvenlik Bölgesi' İlan Edildi

Bingöl'de 5 İlçe 'Özel Güvenlik Bölgesi' İlan Edildi

Onedio Medya
03.11.2015 - 19:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bingöl Valiliği merkez ile 5 ilçedeki 14 alanın, 'Geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildiğini duyurdu.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıların sosyal ve ekonomik gelişimi olumsuz etkilediği belirtildi.

Bu saldırılar nedeniyle vatandaşın, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı vurgulanan açıklamada, asayişi temin etmek için her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

Bingöl merkez Ortaçanak köyü Hasar Yaylası ile Hasar Tepe, Adaklı'nın Aysaklı Vadisi ve Aktaş Çatmaoluk, Genç ilçesinin Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman ve Şekeran, Karlıova'nın Hasanova-Hışhışak, Solhan'ın Yenibaşak-Doğuyeli ile Yayladere'nin Horivanik-Tahkim bölgelerinin geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği bildirilen açıklamada, belirtilen alanlara vatandaşların can ve mal güvenliği açısından girişlerinin yasaklandığı kaydedildi.

Siirt'te polise saldırı

Siirt'te polise saldırı

Siirt'te polis ekibine bir grup PKK'lı uzun namlulu silahla ateş açtı. Çıkan çatışmada 1 PKK'lı öldürüldü, 1'i de yakalandı. 1 polis memuru da yaralandı.

Siirt'in Afetevleri mahallesinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracındaki ekibe, bir grup PKK'lı uzun namlulu silahlarla ateş etti. Çıkan çatışmada 1 PKK'lı öldürülürken 1'i de yakalandı.

Çatışmada ayağından yaralanan polis memuru ise kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı polisin hayati tehlikesi bulunmuyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
0
0
0