Görüş Bildir
Haberler
Binbir Gece Masallarını Günümüze Taşıyacak Alaaddin'in Sihirli Şehri Dubai'de Yükseliyor

Binbir Gece Masallarını Günümüze Taşıyacak Alaaddin'in Sihirli Şehri Dubai'de Yükseliyor

müstesna
27.09.2015 - 12:53
İçeriğin Devamı Aşağıda

Lüks ve farklı yapılarıyla meşhur Dubai, esin kaynağı 1001 Gece Masalları olan yepyeni ve sıradışı bir projeyle karşımızda: Alaaddin Şehri

Alaaddin'in sihirli lambasını andıran 6 ana bloktan ve aralarındaki köprülerden oluşacak mistik ''Alaaddin Şehri'' 110.000 metrekarelik bir alana sahip. 

34, 26 ve 25 katlı olacak bloklarda 160.000 nüfusluk konutlardan oluşan yaşam alanları, ticari mekanlar, oteller, ofisler ve 900 araba kapasiteli bir park alanı da olacak.

İnşaasına önümüzdeki yıl başlanacak projenin toplam maliyeti henüz bilinmese de Dubai Belediye Başkanı Hussain Nasser Lootah proje için gereken finansmanın sağlandığını açıkladı.

Başkan Lootah'a göre Alaaddin Şehri'nin kuleleri Dubai'nin güzelliği ve turistik özellikleriyle birleştiğinde tarihi efsanelerin sembolü haline gelecek.

Projenin inşaası, tarihi Dubai Nehri'nde olacak fakat bu alan UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne alınması beklenen bölgenin dışında kalıyor.

Alaaddin Şehri, Dubai'de hayata geçmeyi bekleyen sıradışı projelerin son halkası olacak. Bu zincirin bir diğer parçası olan 150 metre boyundaki Dubai Çerçevesi'nin ise önümüzdeki aylarda açılışı bekleniyor.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/dubais...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0