Görüş Bildir
Haberler
Bilimin Işığını Arayanların Başucu Kaynağı Olması Gereken 14 Web Sitesi

etiket Bilimin Işığını Arayanların Başucu Kaynağı Olması Gereken 14 Web Sitesi

Yerli ve yabancı ayırmadan, bilimin ışığını arayan herkes için zihinleri aydınlatacak 14 web sitesini derledik, ıskaladığımız web sitelerini de yorumlarda bekliyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuark

1. Kuark

Dünyayı, fiziği ve diğer doğa bilimlerini detaylıca ama her seviyeye uygun yöntemlerle Kuark'ta keşfetmek mümkün.

2. Arkeofili

2. Arkeofili

Medeniyetler tarihini, antik zamanları ve bu dönemlerde yaşananları anlamadan günümüzü anlamaya çalışmak her daim imkansız. Arkeofili'de okuyacağınız arkeolojik çalışmalarla heyecanlanmamak elde değil.

3. Scientific American

3. Scientific American

Hem bilimsel bir dergi, hem her konuyu en üst ciddiyetle inceleyen, popüler bilimle laboratuvar hassasiyetindeki çalışmaları harmanlayan web sitesi, takip edilesi.

4. Açık Bilim

4. Açık Bilim

Şimdilerde aktif olmasa da Açık Bilim arşivinde doğa bilimleri ve sosyal bilimlerle ilgili, skeptik yaklaşımla zenginleştirilmiş çok sayıda makale var.

5. Kozmik Anafor

5. Kozmik Anafor

Astrolojiye inanmayın, astronomisiz kalmayın. Göklerle ilgili aklınıza takılan her şeyi anlamak ve yeni sorularla zihinleri hareketlendirmek için Kozmik Anafor'un yolunu tutmak gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Herkese Bilim Teknoloji

6. Herkese Bilim Teknoloji

Bilimden sağlığa, fizik ve uzaydan teknolojik gelişmelere, haftalık yayınlanan düşünce dergisinin web sitesi de bilim tutkunlarının adresi.

7. Nautilus

7. Nautilus

Akla gelmeyen soruları bilimsel düşünce ışığıyla yanıtlayan Nautilus da hem bir dergi hem de kapsamlı, kaynak değerinde bir web sitesi.

8. Posseible

8. Posseible

Sosyal bilimlerin, özellikle felsefe çerçevesinde değerlendirildiği Posseible, akademik bir online dergi olarak görülse de içerdiği konularla zihinlerdeki çoğu soruyu bazen çoğaltırken bazen de aydınlatıyor.

9. Yalansavar

9. Yalansavar

Karanlığa lanet okumaktansa, bir mum yakmak yeğdir diyor Yalansavaryazarları ve yıllardır bilim ve şüpheciliğin ışığını yayıyor. 'Doğru bilinenleri' yeniden değerlendirmek için ziyaret etmek gerek.

10. Smithsonian

10. Smithsonian

Bilim, bilim, bilim sesleri yükseliyor Smithsonian'ın her mecrasında. 140 yıllık geçmişi olan Smithsonian Enstitüsü'nün yayınlarını barındıran web sitesihem doğa bilimleri hem de sosyal bilimler alanında çapı basit bir web sitesini aşacak çalışmalarda bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Fizikist

11. Fizikist

Hem fizik hem de popüler bilimin merak edilen konularını tanımak ve anlamak için Fizikist'e de bir uğramak şart.

12. Sinirbilim

12. Sinirbilim

Sinirbilim'de sadece sinirbilim özelinde değil, 'bizi' ilgilendiren her konuda araştırmalar ve çalışmalar var. Doğayı ve evreni tanırken kendimizi ıskalamamak gerek.

13. Quanta

13. Quanta

'Aklınızı alırım!' dercesine eğlenceli, ilgi çekici ve bilimsel araştırmalarıyla dikkat çeken Quanta'yı takibe almak gerek.

14. Bilim.org

14. Bilim.org

Adı üstünde tabirinin sözlükteki karşılığı Bilim.org da dünyayı bilimsel etkinlik ve eleştirel düşünceyle anlamaya çalışan, üretken bir kaynak. 14 ayrı, kıymetli kaynağın ışığıyla rahatlıkla diyebiliriz ki, bilimin ışığı sizinle olsun!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
387
121
23
9
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın