Görüş Bildir
Haberler
Bilim Madalyası Alan Bilge Yıldız Kimdir? Bilge Yıldız Hayatı, Mesleği ve Kariyeri

Bilim Madalyası Alan Bilge Yıldız Kimdir? Bilge Yıldız Hayatı, Mesleği ve Kariyeri

Prof. Dr. Bilge Yıldız son zamanlarda gündeme gelmesiyle birçok kişi tarafından aratılan bir isim oldu. Peki Bilge Yıldız kimdi, mesleği ve alanı nedir? Bilge Yıldız kaç yaşındandır, nerelidir? İşte tüm bu soruların cevabı ve Prof. Dr. Bilge Yıldız hakkında detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilge Yıldız Kimdir?

Bilge Yıldız Kimdir?

Bilge Yıldız, İzmir'de dünyaya gelmiştir. Daha ilkokul yıllarında fen alanına ilgi duyan Yıldız, fen lisesinde eğitim görmüştür. Lise yıllarında İzmir körfezindeki suları temizleme projesinde yer alarak bir üniversiteyle birlikte çalışmıştır. 

Lise eğitimini tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği bölümünü kazanmıştır. Yüksek lisansını nükleer bilim ve mühendislik alanında, doktora eğitimini ise nükleer enerji sistemleri üzerine elektrokimya mühendisliği alanlarında tamamlamıştır. Prof. Dr. Bilge Yıldız, doktorasını Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) tamamlamıştır.

Prof. Dr. Bilge Yıldız Kariyeri

Prof. Dr. Bilge Yıldız Kariyeri

Yıldız, doktorasını tamamladıkta sonra MIT'de bir süre öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Ardından ABD'deki Argonne Ulusal Laboratuvarı'nda araştırması olarak çalışmıştır. Daha sonra İngiltere'de bulunan Imperial College'da misafir profesör unvanıyla görev almıştır. 

Prof. Dr. Bilge Yıldız halen MIT'de Elektrokimyasal Arayüzler Laboratuvarı Direktörü olarak görev almaktadır. Yıldız aynı zamanda İngiltere Kraliyet Kimya Topluluğu ve ABD Fizik Topluluğu üyesidir. 

Prof. Dr. Bilge Yıldız ve grubunun çalışmaları Mars kaynaklarından oksijen çıkarmaya çalışan Mars 2020 Mars OXygen'ın kaynak kullanım deneyi aracına katkıda bulunuyor.

Prof. Dr. Bilge Yıldız Ödülleri

Prof. Dr. Bilge Yıldız Ödülleri

Prof. Dr. Bilge Yıldız araştırmalarında enerji dönüşümü ve bilgi işleme için yeni nesil elektrokimyasal cihazların geliştirilmesine odaklanmıştır. Bu noktada yaptığı çalışmalar birçok ödüle layık görülmüştür.  LG Chem Küresel İnovasyon Yarışması Ödülü, Elektrokimya Topluluğu Charles W. Tobias Genç Araştırmacı Ödülü, Uluslararası Malzeme Araştırmaları Toplulukları Birliği Somiya Uluslararası İşbirliği Ödülü, ABD Ulusal Bilim Vakfı CAREER Ödülü, MIT Nükleer Bilim ve Mühendislik Bölümü Üstün Başarılı Öğretim Üyesi Ödülü ve Argonne Ulusal Laboratuvarı Pace Setter Ödülü Yıldız'ın ödüllerindendir.

Koç Üniversitesi Rahmi Koç Bilim Madalyası'nın yedincisi Prof. Dr. Bilge Yıldız'a takdim edildi.

Koç Üniversitesi Rahmi Koç Bilim Madalyası'nın yedincisi Prof. Dr. Bilge Yıldız'a takdim edildi.

50 yaşın altındaki bilim insanlarına bilimi teşvik etmek amacıyla verilen Koç Üniversitesi Bilim Madalyası'nın yedincisi düzenlenen törenle Prof. Dr. Bilge Yıldız'a verildi. Yıldız, yaptığı ufuk açıcı çalışmalarına istinaden bu ödüle layık görüldü. 

Rahmi M.Koç Müzesi'nde düzenlenen ödül töreninde Bilim Madalyası Rahmi Koç tarafından verildi. Yıldız ödülü iki oğluyla birlikte sahneye çıkarak aldı.

“Çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakacağız?"

“Çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakacağız?"

Yıldız, çalışmaları sırasında bu soruyu kendisine sorduğunu dile getirdi. Çalışmalarında bu düsturu benimseyen Yıldız, konuşmasında da gelecek nesillere, küresel ısınma tehdidine ve temiz enerjiye odaklandı. Prof Dr. Bilge Yıldız 'Onların sağlıklı ve temiz bir dünyada yaşamasını istiyorum. ' ifadelerini kullandı ve bu sebeple temiz teknolojiler üzerine yoğunlaşmak istediğini belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın