Görüş Bildir
Haberler
Bilim Kurulu Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Bilim Kurulu Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Müge Kakşi
22.02.2021 - 19:53

Ülkemizde koronavirüs salgını başlangıcından bu yana gerekli araştırmaların yapılması, salgınla mücadele ve buna bağlı olarak yeni kararların alınması için bilim kurulu kurulmuştu. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarla Mart ayında yeni normalleşme sürecine geçilebileceği söylenmişti. Bu kapsamda gözler Bilim Kurulu toplantısına çevrildi. Mart ayında geçilecek normalleşme takviminde bu hafta yapılacak Bilim Kurulu Toplantısı etkili olacak. Peki Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman? Bilim Kurulu Toplantısı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

BİLİM KURULU TOPLANTISI

BİLİM KURULU TOPLANTISI

Kısıtlamaların 1 Mart itibariyle bazı illerde kademeli olarak hafifletilebileceği açıklamaları sonrası gözler Bilim Kurulu toplantısına çevrildi. Tarihle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmese de illerin tespiti için bu hafta ya da en geç 1 Mart’ta toplantının gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Bu hafta toplantının yapılacak olması halindeyse Çarşamba ya da Perşembe günü Bilim Kurulu’nun toplanması bekleniyor.

Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarda bulunacağı düşünülüyor. İllerle ilgili kararın bu açıklamada yer alıp almayacağı ve hangi illerde kısıtlamaların hafifletilebileceği ise yine bu toplantı sonrasında yapılacak açıklamada netlik kazanacak.

Haftalık bazda en az vaka sayısına sahip olan iller arasında bulunan Şırnak, Hakkari ve Bitlis’te kısıtlamaların hafifletilebileceği tahmin ediliyor.

Yerinde Karar Dönemi

Yerinde Karar Dönemi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il bazında 7 günlük Covid-19 vaka sayılarını açıklamıştı. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 8-14 Şubat haftasına ait il bazında Covid-19 vaka sayılarına yer vererek, 'Son basın toplantımızda illerimizdeki vaka sayısını paylaşacağımızı belirtmiştim. Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz' ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın