Görüş Bildir
Haberler
Bilim Adamları, Saçları Beyazlatan Geni Buldu

Bilim Adamları, Saçları Beyazlatan Geni Buldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saçlarınızın beyazlaması ile alakalı olarak ailenizin genlerini suçluyor olabilirsiniz. Yeni bir çalışma ile saçlarınızın rengini kaybetmesine neden olan o gen bulundu.

Şaşırtıcı bir şekilde, saçların ağarmasına neden olan bir genin varlığı tespit edildi. Bu buluş sayesinde, saçların beyazlamasının geciktirilmesi veya engellenmesinin sağlanabileceğine dair umutlar yeşerdi.

Nature Communications dergisinde yayımlanan araştırmada, Avrupa, Kuzey Amerika ve Afrika'dan farklı etnik kökenlere sahip 6 binden fazla gönüllünün DNA örnekleri alındı. Deri, saç ve göz zarlarında oluşan pigment olan melanini, IRF4 geninin düzenlediği ortaya koyuldu. Araştırmacılara göre Kromozom 6'da bulunan bu gen saçların beyazlaşmasına neden olan tek gen olmayabilir.

University College London'dan Doktor Kaustubh Adhikari, 'Saç dökülmesine ve saç rengine etki eden birkaç gen olduğunu zaten biliyorduk fakat insanlarda saçların ağarmasına ve aynı zamanda saç şekline ve yoğunluğuna etki eden bu gen ilk defa tespit edildi' dedi.

Doktor Adhikari, 'Keşfettiğimiz genler, saçların beyazlamasında, düz saç veya kalın kaş oluşumunda tek başına etkili olmuyor. Ama hala tespit edilmesi gereken birçok farklı faktörle beraber büyük bir rol oynuyor' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın