Görüş Bildir
Haberler
Beyoğlu'nun Bir Simgesi Daha Veda Ediyor: Tarihi Lebon Pastanesi Kapanıyor!

Beyoğlu'nun Bir Simgesi Daha Veda Ediyor: Tarihi Lebon Pastanesi Kapanıyor!

GNS
14.11.2021 - 17:30

İstiklal Caddesi'nde yıllardır yerini koruyan ve simge haline gelen, eski Beyoğlu kültürünün son temsilcilerinden biri olan Burç Lebon Pastanesi müşterilerine veda ediyor. Pastanenin 32 senelik çalışanı Günay Kahraman zor bir dönemden geçildiğini; kira kontratını yenileyemediklerini ve devletten de işletme adına destek alamadıklarından dolayı çıkmazın içine sürüklendiklerini belirtti. Beyoğlu'nun simgelerinden Tarihi Lebon Pastanesi 31 Aralık'ta kepenklerini indirecek. Detayları haberimizde sizin için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstiklal Caddesi tarihi mekanlarını  bir bir kaybetmeye devam ediyor. Ekonomik sıkıntılar çeken ve kira kontratını yenileyemeyen Tarihi Burç Lebon Pastanesi kepenklerini kapatıyor. Beyoğlu'nun simgelerinden olan pastane 31 Aralık'ta faaliyetini tamamen durduracak. İşte detaylar...

Burç Lebon Pastanesi Kapanıyor

Burç Lebon Pastanesi Kapanıyor

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki tarihi mekanlardan kapanacak olanlara bir yenisi daha eklendi. 36 senedir hizmet veren ve pastane kültürünü temsil eden Burç Lebon Pastanesi de kepenklerini indirecek.

Kira Kontratını Yenileyemediler

Kira Kontratını Yenileyemediler

Burç Lebon Pastanesi, kiracısı olduğu Karagözyan Vakfı'nın kira kontratını yenilememesi nedeniyle 31 Aralık'ta son kez hizmet verdikten sonra kapanacak.

Pandemi süreci boyunca devlet desteğinden de faydalanamayan tarihi pastane, çevresindeki büyük markalara karşı da ayakta duramıyor. 31 Aralık'ta son kez hizmet verecek pastane, o güne kadar üretim yapmaya ve müdavimleriyle bir araya gelmeye devam edecek, ancak inen kepenkler 1 Ocak'ta yeniden açılmayacak.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; pastanede 32 yıldır çalışan Güney Kahraman, kira kontratının yenilenmemesi ve devletten destek alamamanın süreci bir çıkmaza soktuğunu söyledi.

Kahraman 'Pandemi zamanında devlet destek veriyoruz dedi ancak bundan her pastane yararlanamadı. İmalat yapanlar bu desteğin dışında tutuldu' dedi. Pandemi nedeniyle hafta sonu yasaklarıyla beraber kapandıklarını hatırlatan Kahraman, o günden sonra pazarları kapattıklarını ifade ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın