Görüş Bildir
Haberler
Birçok Yararlı Vitamin ve Minerali Barındıran Beyaz Turpun Faydalarını Biliyor muydunuz?

Birçok Yararlı Vitamin ve Minerali Barındıran Beyaz Turpun Faydalarını Biliyor muydunuz?

Turp denilince genellikle ilk akla dışı ve ortası mor renkli olan sebze gelir. Fakat Japon turpu olarak da bilinen ve beyaz bir havuca benzeyen beyaz turpun da bilinmeyen birçok faydası vardır. Sağlıklı beslenmek ve içeriğindeki maddelerden yararlanabilmek adına siz de uzmana danışarak beslenmenize ekleyebilirsiniz.

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. C vitaminiyle astım ataklarının sıklığını azaltır, solunum yolu sağlığını korur.

Beyaz turp, anti-bakteriyel ve anti-viral özelliklere sahiptir, bu da solunum yolu ve akciğerlerin sağlığını korumak için mükemmeldir. Bakteriler veya virüslerin neden olduğu enfeksiyonlar, genellikle solunum yollarını tıkayabilen ve nefes almayı zorlaştırabilecek mukus üretimine neden olur. Bu özellikle astımlı veya kronik alerjisi olan kişilerde olur. Beyaz turp ayrıca, akciğer fonksiyonunu artıran ve astım ataklarının sıklığını azaltan, C vitamini ile ilgili maddeler olan biyoflavonoidler içerir.

2. Ayrıca bir türlü geçmeyen hastalıklardan daha kolay kurtulmanıza yardımcı olur.

2. Ayrıca bir türlü geçmeyen hastalıklardan daha kolay kurtulmanıza yardımcı olur.

Bağışıklık, özel beyaz kan hücreleri içeren ve vücudun hastalığa yatkınlığını azaltan çok yönlü bir savunma mekanizmasıdır. Beyaz turp, en iyi bağışıklık destekleyici besinlerden biri olan C vitamini açısından zengin olduğundan vücuda alındığında yaraların ve enfeksiyonların iyileşme hızını artırır,  tipik hastalık süresi kısalır ve ciddi enfeksiyon riski en aza indirilir.

3. Bir karbonhidrat ve protein parçalayıcısıdır ve içeriğindeki lif sayesinde sindirim sistemindeki bozulmaları dengeleyebilir.

Yemek yediğimizde, ağızda başlayan çeşitli enzimlerle gıdaların parçalanması gerekir.  beyaz turp, özellikle karbonhidrat ve proteinlerin parçalanmasını destekleyen amilaz ve proteaz gibi enzimler içerir. Aynı zamanda lif açısından da zengin olduğundan sağlıklı bağırsak fonksiyonunun sağlanmasında ve kabızlığın önlenmesinde son derece faydalıdır.

4. Şekerin emilimini yavaşlatan ve insülini stabil tutan tam bir sağlık dostudur.

4. Şekerin emilimini yavaşlatan ve insülini stabil tutan tam bir sağlık dostudur.

Beyaz turp diyabet hastaları için bir diyet seçeneği olarak kolayca kullanılabilen son derece düşük karbonhidratlı sebzelerdir. Kan şekerini yaymaz ve yüksek lif içeriği diyabetle savaşır.  Diğer yiyeceklerle birlikte, şekerlerin emilimini yavaşlatır ve insülini stabil tutar. Bu diyabet kontrolünün sağlanmasında anahtardır ve diyabetik komplikasyonlara neden olmaz.

5. Yüksek oranda kanserojen bazlı molekülleri elimine edip iyi olanların vücutta kalmasını sağlar.

Beyaz turpun, özellikle mide kanserini önlemede ne durumda olduğu incelenmiştir. Tütsülenmiş gıdaların yan ürünleri olan nitrozamin bileşiklerini ve yüksek oranda kanserojen nitrojen bazlı molekülleri elimine etmekte iyi olduğu saptanmıştır .Ayrıca genel kanser hücrelerine karşı savaşma direncini artıran ve serbest radikallerin hücreler üzerindeki etkilerini azaltan sayısız pıhtı fenolik bileşiğe de sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fonksiyonları doğal olarak uyarıp böbreklerdeki taş oluşumuna engel olabilir.

Böbrekler vücuttaki sindirim sağlığında özellikle önem taşıyorlar. Böbrekler, bazen yeterli sıvı işleyemez. Bu gibi durumlarda, dış gıdaların kullanımı ve idrara çıkmayı teşvik eden ilaçlar gereklidir. Fakat beyaz turp, diürezleri doğal olarak uyararak böbreklerdeki ağrılı renal taşları oluşturabilecekleri atık birikimini önlerler.

7. Potasyum kaynağı, kan basıncı ve damar sağlığındaki dengeyi sağlar.

Beyaz turp, kan basıncı ve kan damarı sağlığının düzenlenmesinde önemli bir mineral olan potasyum içerir.Tüm gün aldığımız sodyum kan damarları üzerinde daraltıcı bir etkiye sahiptir ve kan basıncının artmasına neden olur. Potasyum ise kan damarlarındaki sıvıların gevşemesine ve hassas sıvıları dengelemesine yardımcı olur. Ayrıca, aşırı kanın, normal kan basıncını da koruyan böbrekler yoluyla uzaklaştırılmasında da etkilidir.

8. Ayrıca hamileler için önerilen folat miktarının 1/4'ünü sağlayabilen önemli bir besin!

Folat, sağlıklı bir hamileliğin sağlanması için en önemli besinlerden biridir ve beyaz turp, önerilen alım miktarının yaklaşık 1/4'ünü sağlayabilir . Fakat mutlaka uzmana danışarak yeterli miktarda tüketilmesi gereklidir.

9. Folat aynı zamanda Alzheimer ve Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıkların riskini de azaltır.

9. Folat aynı zamanda Alzheimer ve Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıkların riskini de azaltır.

Sinir sistemi ve özellikle beyin, aşırı stres ve oksidasyonun etkileri ile zarar görebilir. Folat eksikliği doğuştan gelen, çocuğun gelişimini etkileyen sinir sisteminde genç yaştan itibaren hissedilebilir. Beyaz turpun düzenli tüketimi folat gereksinimlerinizi karşılamanıza yardımcı olacak ve Alzheimer ve Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıkların riskini azaltacaktır.

10. Kalsiyum miktarı da kemiklerinizi korumak için idealdir.

Beslenmenizde yeterli kemik dostu besinlerin bulunması yaşlandıkça osteoporozu önlemenize yardımcı olabilir. Bu durum, hareket etmeyi kolaylaştırır ve kırık riskini azaltır. Böylece yaşam kalitesini de dolaylı olarak artırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İçerdiği demirle kadınlara ayrıca yardımcı olabilir.

11. İçerdiği demirle kadınlara ayrıca yardımcı olabilir.

Kan oluşumu çok kolay gibi gelse de vücudun kan üretebilmesi için bazı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Bunlar arasında beyaz turpun ılımlı miktarlarda içerdiği demir ve bakır vardır. Bu sayede ayrıca anemiyi önlemeye yardımcı olabilir ve enerji düzeylerini artırabilir. Beyaz turp, menstrüasyon döngüsü sırasında her ay kan kaybeden kadınlar için de özellikle yararlı olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
8
7
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jacob liam

If you are searching Assignment help.Our experts write high quality assignment.Our professionals have been working on Networking assignments, IT plans, Enter... Devamını Gör

Praveen Kumar

I was able to find good information from your blog articles. https://www.happynewyearall.com/

happy wheelsgame

He just lives as if he never died. Just enjoy it, rest ... it begs to be bet like game: http://happy-wheelsgames.com happy wheels http://happy-wheelsgames.co... Devamını Gör