Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş 74-68 Fenerbahçe

Beşiktaş 74-68 Fenerbahçe

Enver K.
06.12.2015 - 17:54

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe'yi 74-68 mağlup etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 7. haftasında oynanan derbi maçta Beşitkaş, Fenerbahçe’yi 74-68 mağlup etti. Beşiktaş alınan bu skorla 7 maçta 3 galibiyet elde etmiş olurken, Fenerbahçe ise 2’nci mağlubiyetini aldı.

Maçta Beşiktaş'ın ilk sayıları Ayşe Cora’dan geldi. Ayşe Cora-Cappie Pondexter ikilisiyle oyunu yönlendiren ve hücumda ritim bulan taraf Beşiktaş oldu. Fenerbahçe maçın başında şutörü Alexandre Quigley’i devreye soktu. Quigley’nin arka arkaya bulduğu isabetler Fenerbahçe’yi oyunda tuttu. Çeyreğin son bölümünde Cappie’nin önderliğinde bir seri yakaladı ve Beşiktaş öne geçti. Fenerbahçe Quigley’nin skorer oyunuyla takibini sürdürdü. Beşiktaş ilk çeyreği 26-21 önde tamamladı.

Beşiktaş'ın 2. çeyrekteki ilk sayıları Şaziye İvegin Üner’in faul çizgisinden bulduğu isabetlerle geldi. Fenerbahçe bu çeyreğe savunma baskısını arttırarak girdi ve savunma sertliğiyle oyunda dengeyi sağladı. Beşiktaş 2. çeyrekte Ecem Güler’i kenardan getirerek devreye soktu. Fenerbahçe’nin savunma direnci Beşiktaş'ı top kayıpları yapmaya itti. Çeyreğin son bölümünde Fenerbahçe’nin savunmasına Beşiktaş'ta uyum sağladı. Beşiktaş soyunma odasına 42-34 önde gitti.

3. çeyreğe tempolu giren taraf Fenerbahçe oldu. Birsel Vardarlı ile çeyreğin başında bir seri yakalayan Fenerbahçe farkı indirdi. Beşiktaş bu çeyrekte Fenerbahçe’nin baskılı alan savunmasına çözüm bulmakta zorlandı. 3. çeyrek itbariyle Ayşe Cora’nın penetreleriyle ve asistleriyle etkili olmaya çalışan Beşiktaş, Çeyreğin son bölümünde Fenerbahçe geçiş oyunları sonunda bulduğu kolay sayılarla öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe final periyoduna 58-56 önde girdi.

Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Cappie Pondexter ve Şaziye İvegin Üner bu çeyreğe iyi girdi. Cappie-Şaziye ikilisi oyunu yönlendirerek Fenerbahçe’nin savunma dengesini bozdu. Maçın son bölümünde Fenerbahçe Quigley’i devreye soktu ve oyunda kalmayı başardı. Maçın son bölümünde mücadele üst düzeydeydi. Beşiktaş kırılma anlarını çok iyi oynadı ve derbiyi 74-68 kazandı.

BJK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın