Görüş Bildir
Haberler
Ben Yapamıyorum Diye Bir Şey Yok! Bu Yöntemlerle Herkes Az Çok Demeden Para Biriktirebiliyor

Ben Yapamıyorum Diye Bir Şey Yok! Bu Yöntemlerle Herkes Az Çok Demeden Para Biriktirebiliyor

R.G.
20.11.2020 - 14:35

'Param göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor! Maaşı alıyorum, 3 gün sonra kuş kadar kalıyor! Bir türlü para biriktirip şu istediğim telefonu alamıyorum!' diyenler, dikkat! Sizler için cimriliğiyle nam salmış insanları kıskandıracak tasarruf tüyolarını ve para biriktirmek için bilinmesi gereken püf noktalarını bir araya getirdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kişi kendinin muhasebecisidir!

Kişi kendinin muhasebecisidir!

Eğer para biriktirmek istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey, harcamalarınızı kayıt altına almak. Gün içerisinde para verdiğiniz her kalemi bir yerlere not ederek neye ne kadar para harcadığınızı takip edebilirsiniz. Bunun için geliştirilen birçok akıllı telefon uygulaması var. Onları kullanabilirsiniz. Harcama tutarlarını tek tek yazdıkça gereksiz masrafları daha rahat görecek ve paranızı daha doğru bir şekilde değerlendirmeyi öğreneceksiniz.

Kumbara şart!

Kumbara şart!

Para biriktirmek denince akla ilk gelen şey, elbette kumbara. Tabii dijital çağda kumbara biraz nostaljik oldu ama, siz yine de kendinize minik bir para biriktirme kesesi yapın. Buraya gün içerisinde cebinize kalan bozuklukları atabilirsiniz. Böylece bozukluklardan kurtulmak için gereksiz şeyler almaktan da vazgeçmiş olursunuz.

Kredi kartına kapılıp gitmeyin!

Kredi kartına kapılıp gitmeyin!

Kullanmayı bilmeyene kredi kartı tam bir batak! Eğer siz de kartınızla yaptığınız harcamaları kontrol altına alamadığınızı düşünüyorsanız, kredi kartı kullanmayı bırakın. Ya da kartın limitini minimuma indirin. Eğer illa kartla alışveriş yapacaksanız da taksit dünyasından uzak durun. Aksi halde aylar önce alınan ve artık eskiyen şeyleri uzun bir süre daha ödemeye devam edersiniz!

Yemeklerinizi kendiniz hazırlayın

Yemeklerinizi kendiniz hazırlayın

Para biriktireceğim diye asosyal olmanıza gerek yok. Ama bazı noktalarda düzenlemeler yapılabilir. İşte bunların başında evde yemek yapmak geliyor. Akşam tek başınıza evde otururken paket servise para harcamayın. İnternette herkesin yapabileceği, binlerce basit yemek tarifi var. Bunları deneyin. Ayrıca sabahları kahvaltınızı kendiniz hazırlayıp ofise götürebilirsiniz. Böylece bir yandan yağlı ve mide kavuran poğaçalar yerine çok daha sağlıklı besinler tüketebilir, diğer yandan tasarruf edebilirsiniz.

Market alışverişine tok karnına gidin

Market alışverişine tok karnına gidin

Markete gitmeden önce yemek yemek sizi alışveriş çılgınlığından korur. Çünkü aç karnına market alışverişi yapan biri canının istediği her şeyi almak ister ve birçoğunu arabaya doldurur. Sonra eve gittiğinde ise aldığı onca şeyden sadece birini yer ve diğerlerini bir kenara atar. Bu durumdan kaçınmak için, aç karnına markete girmekten uzak durmak gerekiyor. Ayrıca market alışverişinde 'ihtiyaç olan kadarını' mottosunu benimsemek de bütçenize katkı sağlar. Tabii bu anlayışı kıyafet, elektronik gibi farklı alanlarda alışveriş yaparken de sürdürmek gerek!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adam Eva

Aklıma Levent Kırca'nın bir bir sikeci geldi. Maliye bakanı diyor asgari ücretle geçim olur bizim halkımız geçinmeyi para biriktirmeyi bilmiyor. Bir tane yet... Devamını Gör