Görüş Bildir
Haberler
Bebeklerde İsilik Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?

Bebeklerde İsilik Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?

Şebnem Sucu
30.08.2021 - 08:59

İsilik özellikle bebek ve çocuklarda sıcaklığa bağlı gelişen bir rahatsızlıktır. Ter kanallarının tıkanması sonucu ortaya çıkar. Tıpta miliare şeklinde ifade edilen isilik, genellikle kısa sürede kendiliğinden kaybolur. Bebek ve çocuklarda ter bezlerinin yeterinde gelişmemiş olması isilik oluşumunu elverişli kılmaktadır. Bebeklerde daha çok boyun, göğüs ve omuz bölgesinde kızarıklar ortaya çıkar. Kadınlarda ise genital bölgelerde ve kasıklarda yeterince hiyjenin sağlanmadığı durumlarda kızarıklığın yanı sıra içi sıvı dolu kabarcıklar şeklinde de meydana gelmektedir. Peki, isilik neden olur, nasıl tedavi edilir? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsilik, bebeklerin yanı sıra yetişkin bireylerde de görülen bir cilt rahatsızlığıdır. Özellikle yaz aylarında sık görülen isilik, kış aylarında da yoğun sıcak ortamlarda bulunulması gibi nedenlerden dolayı gelişir. Vücutta kırmızı ve pembe kabartılar ile kendini gösteren isiliğe zamanına müdahale edilmediğinde kaşıntılı ve ağrılı bir rahatsızlığı sebep olur. Sıklıkla cildin birbiri ile temasının fazla olduğu kıvrımlı bölgelerin yanı sıra yüz ve kasıklar dahil cildin her yerinde oluşabilirler. İşte bebeklerde isilik nedenleri ve tedavisi hakkında detaylar…

BEBEKLERDE İSİLİK NEDEN OLUR?

Bebeklerin vücudunun bazı bölgelerini etkileyen pek çok döküntü vardır. Bu döküntüler rahatsızlığa neden olsa da çoğu zaman önemli bir sorundan kaynaklanmazlar. İsilik rahatsızlığı da bunlardan bir tanesidir. Özellikle açık tene sahip olan bebek ve çocuklarda sıcaklığın sebep olduğu terlemelerden veya geçirdiği bir ateşli rahatsızlığın ardından isilik şikayetlerine sık rastlanılır. Çoğunlukla yaz aylarında doğan veya üst üste giydirilen bebeklerin vücudunda isilik meydana gelir. Narin cilde sahip olan bebeklerin, ortamın sıcaklığına göre kalın giydirilmesi, bebeğin düzenli olarak yıkanmaması, bezinin yeterinde değiştirilmemesi bebeklerde isilik gelişiminde etken rol oynamaktadır. Bunların yanı sıra isilik oluşumunu önlemek için cildi tahriş edecek sentetik dar kıyafetleri bebeklere giydirmekten kaçınmak gerekir.

BEBEKLERDE İSİLİK NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Bebeklerde isilik tedavisinde annelerin uygulayabileceği pratik yöntemler isiliğin birkaç gün içinde ortadan kaybolmasına yardımcı olur. Bu nokta da bebeğinizin vücudunu düzenli olarak yıkamalı ve cildini rahatlamalısınız. Rahat, temiz ve pamuklu kıyafetler giydirmek ve sıcak ve nemli ortamlardan mümkün olduğu kadar kaçınmak gerekir. Aynı zaman da deniz suyu cilt gözeneklerinin yanı sıra ter bezlerini açık tutarak isiliğin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Ciltte kaşıntıdan dolayı bir tahriş meydana geldiğinde ise iltihap ve kaşıntı karşıtı kremler doktorunuzun önerisi ile kullanılabilir.  

Bebeğinizin altını düzenli olarak değiştirmek, serin ortamlarda bulunmasını sağlamak ve soğuk kompres uygulamak bebeklerde isilik olan cildin nefes almasını ve rahatlamasına yardımcı olur. Doktorunuz eğer isilik için bir krem kullanımını önerirse kremi ince bir tabaka halinde sürmeniz yeterlidir. Banyodan sonra bebeğinizin cildini iyice kurutmalı ve yağlı losyon uygulamalarından kaçınmanız gerekir.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın