Görüş Bildir
Haberler
Bebek Sahibi Olamayan Kadınlar Konusunda İnsanların Anlaması ve Dikkat Etmesi Gereken 22 Durum

Bebek Sahibi Olamayan Kadınlar Konusunda İnsanların Anlaması ve Dikkat Etmesi Gereken 22 Durum

Rinascita
15.08.2019 - 13:36

Yapmanız gereken tek şey biraz olsun anlamak ve saygı duymak...

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/mikespohr/23...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Lütfen geceleri rahat uyuduğumuz, geç uyuyabildiğimiz ve istediğimiz zaman dışarı çıkabildiğimiz için şanslı olduğumuzu söyleyip durmayın."

'Gecenin bir yarısı kabus gören bir çocuk tarafından uyandırılmayı ve erken uyanmayı çok isterdim. Bebek sahibi olamamanın şanslı bir tarafı yok.'

2. "İnsanların rahatlamamı ve her şeyin düzeleceğini söylemesinden nefret ediyorum. Bu işler böyle yürümüyor. Üç yıllık kısırlık, sayısız laboratuvar, taramalar, testler ve devasa bir tanı. Rahatlamak sihirli bir şekilde yumurtalık vermiyor size. Hele ki tıbbi bir profesyonel bunu söyleyince çok daha kötü."

3. "Eğer pozitif olmak bebek sahibi yapsaydı Clomid, Letrozole, dört yapay döllenme, iki ameliyat, gözyaşları, bir düşük ve dört yıllık çaba olmazdı."

4. "Arkadaşların ve sevdiklerinle bu konuyu konuşmak zordur. Bir sürü insan işe yaramaz tavsiyeler verirken, bir kısmı da zor veya tuhaf olduğu için bu konuyu açmaktan kaçınır."

5. "Arkadaşların desteği gerçekten önemlidir. Size, ne zaman ihtiyacınız olursa yardımcı olacaklarını bilmek çok büyük fark yaratır."

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Çocuk istememek, vazgeçmek veya yan çizmek değildir. Bu, çiftlerin duygusal, kişisel ve ekonomik sebeplerden ötürü aldığı gayet normal bir karardır. Bunu tercih etmekte bir sıkıntı yok."

7. "Hamile kalmanız üç ay sürdü diye yıllardır bunun için uğraşmayı anlayamazsınız."

8. "Hamile kalmaya çalışmanın ne kadar pahalı olduğunu keşke anlasalar. Oğluma hamile kalmadan evvel testlere, mucize numaralarına, uygulamalara ve kitaplara deli gibi harcama yaptım."

9. "Öylece evlat edinemeyiz. Evlat edinmek oldukça pahalıdır ve bütçeniz buna el verse bile, çocuğu evlat edinme garantiniz yok. Aylarca listeye alınıp beklemek o kadar kolay değildir. Genelde yıllarca umut ederek beklersiniz ve sonrasında olmayınca daha çok kalbiniz kırılır."

10. "Günden güne yaşlanmak sizi üzer. Geçen her gün hamilelik olasılığını düşürür. Ben bu şekilde düşünmemeye çalışıyorum ama her doktor randevusunda hayallerimin kontrolüm dışında benden biraz daha uzaklaştığı hatırlatılıyor."

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Bu yalnızca yaşlı insanların problemi değildir. Eşime kısırlık tanısı konulduğunda 22 ve 26 yaşlarındaydık. Şu an tüp bebek yöntemiyle hamileyim ama 30'lu yaşlarımıza kadar beklemiş olsaydık bir seçeneğimiz olmayabilirdi."

'Şu an çocuk istemiyor olsanız bile ilerleyen zamanlarda sorun yaşamamak için doktora görünmekte fayda var.'

12. "Genç olmam daha az üzülmem anlamına gelmiyor. 16 yaşındayım ama çocuk sahibi olma ihtimalimin oldukça düşük olduğu söylendi. Herkes genç olduğumu, şu an için problem olmadığını söylüyor. Ama ilerleyen zamanlarda büyük olasılıkla çocuğumun olmayacağını düşünmek, sandığımdan daha çok acıtıyor canımı."

13. "Eş cinsel bir ilişkide olduğum için evlat edinmem gerektiğinin düşünülmesinden nefret ediyorum. Hamile olma ve çocuk sahibi olma isteğim hala aynı. Eş cinsel olmam bunu değiştirmiyor. Biyolojik saatim hala ilerliyor."

14. "Keşke insanlar bunun tamamen kişisel bir mevzu olduğunu ve bazen konuşmak istemediğimizi anlasalar. Sonunda hamile kalana kadar ailemle bu konuyu paylaşmadım."

15. "İnsanların kadınlara bebek planlarını sormayı bırakmaları gerek. Eşimle bebek beklerken en çok zorlandığımız şey, insanların çocuk planlarımızı sormaları oldu. Sadece 'Evet ama bedenim olması gerektiği gibi çalışmıyor. Şimdi kibarca rahmimden uzak durup kendi işinize bakın!' diye bağırmak istiyordum."

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. "Bu durum yalnızca hamile kalmaya çalışanları etkilemiyor. 22 yaşındayken ve yalnızken tanı konuldu ve açıklanamayan kısırlık nedeniyle hamile kalmak için yardıma ihtiyacım vardı. En korkutucu kısmı ise korkmayan ama bunu benimle yaşayabilecek bir partner bulmaktı."

17. "Kimse tedavinin/ameliyatların nasıl gittiğini veya neler yaşadığımızı sormuyor. İnsanlara bu konuyu açtığımda rahatsız oluyorlar ve bütün konuşma bitiyor."

'En kötü kısmı ise insanların bu konuyla ilgili konuştuğunu ve dedikodu yaptığını biliyorum ama kimse bizimle bunu konuşmuyor.'

18. "Sonunda çocuğunuzun olması, çocuğunuz olana kadar yaşadığınız zorlukları unutturmaz."

19. "Lütfen 'Olacağı varmış' demeyin. 6 yaşımdan bu yana hep çocuğum olmasını hayal ettim ama görünen o ki, olacağı yokmuş."

'8 yıldır çocuk sahibi olmayı deniyorum. 'Keşke çocuğum olmasaydı' diye düşünen arkadaşlarım partiye giderken defalarca onların çocuklarına baktım. Tek istediğim anne olmaktı ve sahip olamadığım tek şey de buydu. Lütfen her şeye kesin gözüyle bakmayı bırakın.'

20. "Bitmek bilmeyen ultrasonlar, kan testleri ve sinir bozucu prosedürler hem fiziksel hem de duygusal olarak çok büyük zarar veriyor. Deneme sürecinde sonu hüsranla biten her bir adım duygularınızı alt üst eder."

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. "Lütfen mucize bebek hikayelerinizi kendinize saklayın. Hiç yardımcı olmadıkları gibi kendimizi daha da yetersiz hissetmemize sebep oluyor."

22. "Yaşadığınız bu acı, diğer acılar gibidir. Gittiğiniz her yere sizinle gelir. Bazen unutursunuz ama geri kalan zamanlarda yaşama ihtimaliniz olmayan bir konuyla ilgili 'eğer' ve 'ilk' cümleleriyle uğraşırsınız."

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
46
8
7
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın