Görüş Bildir
Haberler
Bebek Filler, Gizemli Rekor ve Daha Nicesi: Biz Danla Bilic'in Ayakkabısının Karın Ağrısını Çekerken Bilim Dünyasında Bu Hafta Yaşananlar!

etiket Bebek Filler, Gizemli Rekor ve Daha Nicesi: Biz Danla Bilic'in Ayakkabısının Karın Ağrısını Çekerken Bilim Dünyasında Bu Hafta Yaşananlar!

idil kaba
08.09.2019 - 07:30

Koşun! Geride bıraktığımız bu hafta bilim dünyasında bu hafta neler yaşandı hep birlikte bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerik hazırlanırken Nature ve LOG sitelerinden yararlanılmıştır.

Haftaya güzel haberlerle başlayalım! Bebek fillerin annelerinden koparılıp farklı ülkelere ticari amaçlı satışı yasaklandı.

Haftaya güzel haberlerle başlayalım!  Bebek fillerin annelerinden koparılıp farklı ülkelere ticari amaçlı satışı yasaklandı.

Bebek filleri alıp denizaşırı hayvanat bahçelerine satma eylemini engellemek adına, İsviçre'nin Cenevre şehrinde Nesli Tehlike Altında Olan Uluslararası Ticaret Sözleşmesine (CITES) yönelik bir toplantıda satış yasağı oy birliği ile kabul edildi.

Hatta bebek fillere yapılan bu düzenleme, zürafalar ve nesli tükenmek üzere olan diğer yabani hayvan türü için de aynı düzenlemelerin yapılması kararına ön ayak oldu. Bir yerden başlamak gerek, sonunda hayvan dostlarımızın da hakları korunmaya başlandı.

Biz Amerika'nın oyunları derken, Dünya yörüngesinde 718 günlük uçuşla rekorlar kırıldı!

Biz Amerika'nın oyunları derken, Dünya yörüngesinde 718 günlük uçuşla rekorlar kırıldı!

ABD Hava Kuvvetleri'nin  X-37B adlı uçağı Dünya yörüngesinde 718 gün kalarak rekor kırdı! Tabii bu uçak neden çıktı, indi soruları cevapsız kalınca, 'casusluk amacıyla kullanıldı kesin' gibi teoriler de kaçınılmaz oldu. Gizemli de olsa başarı, başarıdır diyerek diğer konumuza geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarih tekerrür mü ediyor? Rusya yine nükleer tehlike altında!

Tarih tekerrür mü ediyor? Rusya yine nükleer tehlike altında!

Ağustos ayının başında 5 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı, Rusya'da meydana gelen nükleer patlamanın, aynı zamanda çevrede radyasyon artışına sebep olduğu açıklanmıştı. 

Yaşanan olayla ilgili yeni bir açıklama geldi: Resmi meteoroloji ajansı Rosgidromet'ten, yine bir roket motoru testi sırasında bir kaza yaşandığı ve kaza bölgesinde radyoaktif izotopların bulunduğu ifade edildi. Umarız Ağustos ayının başında yaşanan aynı senaryo tekrar etmez...

Dünya'da bir ilk: 40 yaşında Japon bir kadın kornea nakli yapılan ilk insan oldu.

Dünya'da bir ilk: 40 yaşında Japon bir kadın kornea nakli yapılan ilk insan oldu.

Bilim dünyasında yeni gelişmelerin soluğu kesilmiyor... Yaratıcı tedavi yöntemleri sayesinde, kök hücresini kornea hücrelerine çevirerek görme kaybı yaşayan kadının artık yeni bir korneası var. Dahası görme yetisinin ilerlediği gözlemlenmiş. Başarılı geçen tedavinin gelecekte çok daha büyük gelişmelere yol açacağına hemfikiriz.

Dünya üzerinde kimsecikler yokken, ortalarda takılan ilk canlı keşfedildi!

Dünya üzerinde kimsecikler yokken, ortalarda takılan ilk canlı keşfedildi!

Dile kolay 500 milyon yıl önce yaşamış ilk canlının fosilleri keşfedildi. Geçtiği yerlerde yılan gibi iz bırakan canlının dikenli Yiling böceği olduğu düşünülüyor. Keşfin ardından araştırmacılar bıraktığı izleri inceleyerek, karar mekanizması ile hareket eden ilk canlı olduğunu da düşünüyorlar. Geçmişin tozlu yollarından geçen bu haberimizle haftanın sonuna geldik, bilim dünyasında nice güzel gelişmeler yaşanması dileklerimizle...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerik de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
205
53
12
7
6
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Teknolojiyi kullanma şeklimiz danla bilic ile paralel mi. Artı bu hafta, NASA ve Avrupa Uzay Ajansı'nın Didymos asteroidini vurma planı, Rusya'nın uzaya gönd... Devamını Gör