Görüş Bildir
Haberler
BBC'den Türkiye'nin Eleştirilerine Yanıt

BBC'den Türkiye'nin Eleştirilerine Yanıt

Onedio Medya
22.08.2015 - 22:14

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle kınanan İngiliz yayın kuruluşu BBC, yaptığı açıklamada 'Biz dünyanın ilgi alanında olan haberi tarafsız bir şekilde hazırlıyoruz” ifadelerini kullanıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC’de 20 Ağustos’ta yayınlanan ‘Fotoğraflarla: PKK savaşçıları IŞİD'le savaşa hazırlanıyor’ başlıklı haberde, 'PKK 30 yıldır Türk hükümetine karşı savaşıyor. Türkiye ve birçok Batılı devlet tarafından terör örgütü olarak görülen PKK, şimdi IŞİD ile savaşta kilit öneme sahip bir oyuncu' ifadesi kullanılmıştı. 

Dışişleri: 'Terörizme açık bir destektir'

Dışişleri Bakanlığı ise BBC'nin PKK hakkındaki yayınlarını kınamış ve yaptığı açıklamada 'Birçok ülkenin terörist olarak adlandırdığı bir örgüt hakkında bu şekilde yayın yapılmasını terörizme açık bir destektir' demişti.

BBC: 'Dünyanın ilgi alanında olan haberi tarafsız bir şekilde hazırlıyoruz'

Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin konuya ilişkin sorularını yazılı olarak yanıtlayan BBC'nin açıklamasında 'Biz dünyanın ilgi alanında olan haberi tarafsız bir şekilde hazırlıyoruz. Bu film, PKK tarafından düzenlenen saldırılara ilişkin kapsamlı yayınlarımızın da içerisinde olduğu Türkiye ile ilgili konulardaki çok sayıda yayınımızdan biri' ifadelerine yer verildi.

BBC yayınlarının, IŞİD'den kaçan bazı kadınların PKK'ya katılma nedenlerinin anlaşılması konusunda değerlendirme imkanı sunduğu belirtilerek, 'Haber, PKK'nın Türkiye tarafından terör örgütü olarak görüldüğünü net bir şekilde belirtmektedir' denildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0