Görüş Bildir
Haberler
Batman ve Şırnak'ta Askeri Üslere Maket Uçaklı Saldırı Girişimi!

Batman ve Şırnak'ta Askeri Üslere Maket Uçaklı Saldırı Girişimi!

Gece geç saatlerde Batman ve Şırnak'ta peş peşe patlama haberleri geldi. Sosyal medyada çeşitli iddialar dile getirilirken resmi makamlar bu kentlerdeki askeri tesislere maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulduğunu açıkladı.

Batman'da kaydedildiği belirtilen görüntüler 📹

Sosyal medyada çeşitli iddia ve görüntüler paylaşılıyor. 👇

Diyarbakır'daki saldırı girişiminin benzerleri

Diyarbakır'daki saldırı girişiminin benzerleri

Fotoğraf: AA

DHA'nın bildirdiğine göre Diyarbakır'da dün 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na maket uçaklarla düzenlenen saldırı girişiminin benzeri bu gece Batman ve Şırnak'ta da gerçekleştirildi. 

Bu gece ilk saldırı girişimi saat 23.10'da Batman'daki 14'üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Meydan Komutanlığı'nda meydana geldi. 

Ardı ardına yapılan 3 maket uçaklı saldırı güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu önlendi. Can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediği saldırıya ilişkin Batman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Batman'da bir askeri tesise saat 23.10 sularında 3 adet maket uçak ile saldırı girişiminde bulunulmuştur. Maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zayiat yoktur' denildi.

İkinci saldırı girişimi ise saat 23.17'de Şırnak'ta meydana geldi. Şırnak 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'na düzenlenen maket uçaklı saldırının ardından şehir merkezinde polis, güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarırken, havada olan bir maket uçağa ise ateş açıldı. Saldırıya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada 'Şırnak 23'üncü Sınır Piyade Tümen Komutanlığımıza yönelik olarak maket uçak ile saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçak etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zayiat yoktur.' denildi.

MSB'den yapılan açıklama 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
19
11
7
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bucky B

İç işleri bakanı Soylu'nun son günlerde çıkan ifşalarla köşeye sıkışmasına terör grupları acımış olacak ki, uzun süredir suskunken sırf gündem değiştirmek iç... Devamını Gör

Bucky B

Bıraksalar Soylu'nun mafyacılıklarını konuşsak. İşlerine gelmez mi? Bazen bu teröristler çok salak oluyor(!)

Resho

Yıllık kısır döngümüz hiç şaşmadan devam ediyor.

zey

Birilerinde kuyruk acısı başlamış sanırım.İki gündür ne bunlar