Görüş Bildir
Haberler
Başkentte Toplu Taşıma Ücretlerine Zam

Başkentte Toplu Taşıma Ücretlerine Zam

Onedio Medya
02.02.2016 - 17:48

Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi Genel Kurulu tarafından EGO, Ankaray ve metrolarda tam biniş 2,35, indirimli biniş ise 1,75 lira olarak belirlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nca belirlenen yeni toplu taşıma tarifesine göre EGO, Ankaray ve metrolarda tam biniş 2,35 TL, indirimli biniş 1,75 TL olarak uygulanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, UKOME Genel Kurulunun aldığı karar doğrultusunda EGO, Ankaray ve metro ücretlerinde tarife değişikliği yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, 4 Şubat Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere EGO otobüsleri, metro ve Ankaray'da tam biniş ücretinin 2,35 lira, indirimli biniş ücretinin ise 1,75 lira olarak belirlendiği bildirildi. Bu ulaşım araçlarındaki transfer (aktarım) ücretlerinin de 0,80 kuruş olmasına karar verildiği ifade edildi.

Belirlenen yeni tarifeye göre özel halk otobüslerinde ise (ÖTA, ÖHO) tam biniş ücretinin 2,55 liraya, indirimli biniş ücretinin 1,75 liraya yükseltildiği, minibüs seferlerinde kısa mesafe ücretinin 2,55 lira, uzun mesafe ücretinin 2,90 lira olarak belirlendiği açıklandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

'Ankara’da toplu taşıma ücretlerinde 1 Eylül 2011 tarihinden bu yana geçen 5 yıllık sürede sadece bir kez tarife değişikliği yapılmış, bu da 19 ay önce tam yolcuda 0,25 kuruş, indirimli yolcu ücretinde ise 0,20 kuruş olarak gerçekleşmiştir. Bunun dışında herhangi bir artış yapılmadan hizmet sürdürülmeye çalışılmıştır. Kamu hizmeti olarak görülen ve kar amacı güdülmeyen toplu ulaşım hizmetinde, yatırım maliyetleri ile işletme maliyetlerindeki artışlar, sürdürülebilir bir toplu taşıma hizmetinin sunulması noktasında tarife değişikliği yapılmasını kaçınılmaz kılmıştır.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
199
60
28
9
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cem Ali Coşkun

Öğrenci 1.75 mi şimdi? Ulan İstanbul'da zamlı hali burada zamsız halinden ucuz, melih neler çeviriyorda yine zam geldi?

itsasin

ucu bana dokunmasa gebersin göt kıllarıda mallıkları bize dokunuyor.neyse açlıktan geberin

Pasif Kullanıcı

1300 tl ciler nerdesiniz