Görüş Bildir
Haberler
Rusya'nın İhlali Sonrası Başbakanlık'ta Güvenlik Zirvesi

Rusya'nın İhlali Sonrası Başbakanlık'ta Güvenlik Zirvesi

ATKN
05.10.2015 - 17:07 Son Güncelleme: 06.10.2015 - 02:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya'nın hava sahasını ihlali sonrası Başbakanlık'ta bir güvenlik zirvesi yapıldı.

Çankaya Köşkü'nde saat 22.45'te Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında başlayan kritik zirve yaklaşık olarak 3 saat sürdü. Toplantıda Rusya uçaklarının sınır ihlalleri ele alındı.

Toplantı sonrası Başbakanlık'tan yapılan açıklama şu şekilde:

'Toplantıda Suriye’de yaşanmakta olan gelişmeler, Türkiye Suriye sınır bölgesindeki hava ihlalleri de dahil olmak üzere detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Bundan sonra sınır bölgesinde her hangi bir ihlalin yaşanması durumunda atılacak adımlar değerlendirilmiştir.

NATO Konseyi’nde bugün yapılan görüşmeler ve sonrasında Türkiye ile dayanışma ifade eden açıklama memnuniyetle karşılanmıştır.

Toplantıda Suriye ve Irak topraklarından ülkemize yönelen terör tehdidi ile yurt içinde sürdürülmekte olan terörle mücadele operasyonlarında gelinen son durum ayrıntılı bir şekilde görüşülmüştür. Vatandaşımızın güvenliğini sağlamak ve terör tehdidini bertaraf etmek için operasyonlar kararlılıkla devam ettirilecektir.'

Geniş katılımlı zirveye Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ile Tuğrul Türkeş'in yanı sıra Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri komutanları ile Jandarma Kurmay Başkanı katıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de zirvenin katılımcıları arasındaydı.

Açıklama Dışişleri'nden geldi

Açıklama Dışişleri'nden geldi

Bugün sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türk hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağının Türk uçaklarınca engellendiği duyuruldu

Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Rus Büyükelçisi durumun bir kez daha tekrarlanmaması konusunda uyarıldı.

NATO'dan Rusya'ya kınama

Rusya'nın 'sorumsuzca' ihlâlinin yaratacağı 'büyük tehlikeye' dikkat çeken NATO Genel Sekreteri Jen Stoltenberg, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlâl etmesinin 'kabul edilemez' olduğu uyarısını yaptı.

NATO öğleden sonra Rusya’nın, Türkiye’nin hava sahasını ihlâliyle ilgili son gelişmeleri değerlendirmek için toplandı. İhlâli kınayan NATO, Rusya'ya Suriye'de IŞİD'e odaklanma çağrısı yaptı.

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
0
0
0
0