Görüş Bildir
Haberler
Başarılı Olmalarına Rağmen Bir Anda Her Şeyden Vazgeçen İnsanların Ortak Özelliklerini Sıraladık

Başarılı Olmalarına Rağmen Bir Anda Her Şeyden Vazgeçen İnsanların Ortak Özelliklerini Sıraladık

Nergis
03.10.2020 - 22:18

Kim tevazunun başımıza bela olacağını bilebilirdi ki? 🤔

Kaynak: https://wealthygorilla.com/why-people...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tevazu

1. Tevazu
www.instagram.com

Başarıya giden yolda tevazu aslında olmazsa olmaz etkenlerden bir tanesidir ama aynı zamanda fazla tevazu da başınıza oldukça büyük dertler açabilir. Örneğin Emilia Clarke oyunculuk kariyerinin henüz başlarındayken kendisine verilen büyük rolleri tevazu göstererek kabul etmez ve küçük rollerle yetinmeye çalışırmış.

Kariyerin henüz başındayken gösterilen bu davranış biçimi her ne kadar kulağa oldukça mütevazı bir tutum gibi gelse de kişinin kendi eliyle önündeki fırsatları itmesine yol açabilir.

Tevazu sahibi olmak size yarar sağlayacağı gibi aynı zamanda kendi önünüze engeller koymanıza da yol açabilir.

2. Olması gerekenden fazla çalışmak

2. Olması gerekenden fazla çalışmak
www.instagram.com

Başarı hiç yorulmadan bazen gece gündüz çalışmayı gerektirir. Örneğin Elon Musk ve Bill Gates gibi başarılı iş insanları günde bazı zamanlar 16 saate kadar çalıştıklarını itiraf etmişlerdir. Hatta 50 Cent bazı günler sadece 3 saat uyuduğunu ve saatlerce kendisini işine verdiğini söylemiştir.

Sıkı çalışmak başarının anahtarıdır.

Bireyin öz güvenli olmasını sağlar, karakterinin gelişmesine yardımcı olur ve önüne çıkan engelleri kolaylıkla aşabilmesine de yardımcı olur fakat ortalama bir insan günde 8-10 saat çalışmalıdır. Bundan daha fazlası için kişinin kendini zorlaması ona hem zarar verir hem de şevkinin kırılmasına neden olur.

3. Risk almamak

3. Risk almamak

Başarıya ulaşmak aslında bireyin kişisel risklerden finansal risklere kadar çok büyük miktarda risk almasını gerektirir. Başarılı insanların hayatlarına bakarsanız üniversiteden ayrılmak ya da tüm mal varlığını işe yatırmak gibi birden fazla zamanda büyük riskler aldıklarını görebilirsiniz. Fakat ortalama bir insan başarısız olma ihtimaline karşın risk almaktan kaçınır ve bu da onun istediği yolda ilerlemesi konusunda önünde büyük bir engel oluşturur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Azimli olmamak

4. Azimli olmamak
www.instagram.com

Azim, bireyin refah seviyesine ulaşabilmesi için oldukça kritik bir faktördür. Azimli olmak aslına işler beklediğiniz gibi gitmediğinde bile inançlı olmaya devam etme ve hedefleriniz için çok çalışma yeteneğidir. Birçok insan büyük aksiliklerle karşılaşınca pes eder ama yalnızca cesurlar bu durumlarla mücadele eder ve kazanırlar. Örneğin girişimci Jack Ma internet üzerindeki girişimi olan Alibaba 3 yıl boyunca kar etmemesine rağmen hiç pes etmedi ve şu anda Alibaba dünyanın en büyük şirketlerinden ve Jack Ma da dünyanın en zengin insanlarından biri.

5. Sabırsızlık

5. Sabırsızlık

Sabırsızlık aslında birçok insanın hayallerinin peşinden henüz gitmeye başlamadan bile vazgeçmesine neden olan en önemli etkenlerden biridir.  İstatistikler bir projenin inanılmaz derecede başarılı olabilmesi için en az 5- 10 yıl boyunca bireyin sıkı çalışması gerektiğini ortaya koymuştur ama çoğu kişi ilk ay, 3.ay, 6. ay, ilk yıl ve hatta ilk 3 yıl içinde büyük bir sonuç elde etmezler de vazgeçerler. 3 yıllık emeğin ardından bırakıp gitmenin daha büyük bir sorun olduğunu düşünmezler.

6. İyimser olmamak

6. İyimser olmamak

İyimserlik, belirli bir beklenen sonucun gerçekleşmesi konusundaki güveni ifade eder. Başarıya giden yolculuğun ilk adımlarında birçok insan hedeflerine ulaşma konusunda her zaman iyimserdir.

Bazı engellerle karşılaştıktan sonra çoğu insanda iyimserlik seviyesi büyük oranda azalır...

Bazı engellerle karşılaştıktan sonra çoğu insanda iyimserlik seviyesi büyük oranda azalır...

Ve bu da onların vazgeçmesine neden olur. Ne olursa olsun iyimser kalmayı başarabilen kişiler başarıya ulaşmayı başaranlardır. İyimserler genellikle pes etmezler çünkü engellerle karşılaşsalar bile başarının her zaman orada bir yerde olduğuna karşı olan inançları tamdır.

7. Öz güvensizlik

7. Öz güvensizlik

Finansal başarı elde etmeyi başaranlar genellikle yeteneklerine ve becerilerine inanırlar ayrıca hiçbir şeyin onları durduramayacağını bilirler. Öte yandan, kendinden emin olmayan bireylerin pes etmeleri kolaydır çünkü karşılaşabilecekleri en ufak bir sorundan cesaretleri kırılır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın