Görüş Bildir
Haberler
Başarı Yolunda Size Kesinlikle Yardım Edecek 10 Tavsiye

Başarı Yolunda Size Kesinlikle Yardım Edecek 10 Tavsiye

Mert Özdinç
11.02.2018 - 17:47

Motive Olma Zamanı !

Bir şeyi başarabilmenin en iyi yolu iyi ve azimli bir çalışmadan geçiyor. Hayalini kurduğunuz bir yaşam istiyorsanız bunun için çok çalışmanız gerekiyor. Çoğumuzun problemi ise 'çalışma isteği içimden gelmiyor!' şeklinde oluyor. Arkadaşlar , oturduğunuz yerden bir mucize bekliyorsanız daha çok beklersiniz. Başarı size hiçbir zaman gelmez , siz ona gideceksiniz. Bu kadar laftan sonra sizi motive edecek ve çalışmaya için hazırlayacak birkaç tavsiye verelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk Adımın Önemini Unutmayın

1. İlk Adımın Önemini Unutmayın

Arkadaşlar , her şey ilk adımınızı atabilmekten geçiyor. Çünkü hep erteliyoruz , 'hadi bugün başlıyacağım' , 'hadi gaza geldim başlıyorum' tarzında konuşup duruyoruz ama konuşmaktan ileri gidemiyoruz. Yarın her şey için çok geç olabilir bunu sakın unutmayın! Bugün ertelersiniz , yarın ertelersiniz ama öbür gün her şey için geç kalmış olabilirsiniz. O yüzden zor olanı yapıp ilk adımı atmanız gerekiyor.

2. Zorlanacağınızı Unutmayın

2. Zorlanacağınızı Unutmayın

Öncelikle bir şeyi başarmak istiyorsanız. Bu serüvenin öyle kolay olacağını düşünmeyin , kolay olsaydı herkes yapardı. Uykusuz geceler , çok yorulacağınız vakitler elbette olacak. Bunlara hazır olmalı ve güçlü kalmalısınız. Hiçbir şey inancın karşısında duramaz , bunu sakın unutmayın.

3. Motivasyon ve Başarı İle İlgili Şeyler Okuyun, İzleyin, Dinleyin

3. Motivasyon ve Başarı İle İlgili Şeyler Okuyun, İzleyin, Dinleyin

İnternette bulunan motivasyon yazıları , sözleri , videoları ve filmleri sizin en yakın dostunuz olsun. Sizi gerçekten motive edebilecek bir sürü video bulunmakta. Özellikle bununla ilgili filmler sizi çok etkileyebilir. Bunları izleyerek kendinizi motive etmeye çalışın. Gerekirse her gün izleyin, motivasyonunuzu elinizden asla kaybetmeyin.

4. Kendinizi Gerçekten Zorlayın

4. Kendinizi Gerçekten Zorlayın

Bazen canınız hiç ama hiç çalışmak istemez , işte bu anlarda bile kendinizi zorlamalısınız. Eğer pes edip bırakırsanız , bu serüven başlamadan bitecektir. Arkadaşlar unutmayın , hayallerinize koşuyorsunuz. İstediğiniz hayal ettiğiniz başarıyı yakalamak için çalışacaksınız. Başka bir şey için değil !

5. En Büyük Gücün İçinizde Olduğunu Unutmayın!

5. En Büyük Gücün İçinizde Olduğunu Unutmayın!

Arkadaşlar , bir yerden bir mucize veya bir güç gelmesini

beklemeyin. Çünkü öyle bir şey hiçbir zaman gelmeyecek. Güç ise nerede biliyor

musunuz? Tam olarak sizin içinizde. 'İnanmak başarmanın yarısıdır'

diye boşuna demiyorlar. İnancınızdan , kendinizden güç alın. Çünkü biz ne kadar

tavsiye versek bile her şey tam olarak sizde bitiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Enerjik ve Canlı Hissetmeye Çalışın

6. Enerjik ve Canlı Hissetmeye Çalışın

Enerjik ve canlı olmayan bir ruh haliyle başarı serüveninizde çok verimli olamayabilirsiniz. Her gün 5 dakika egzersiz yapmak , güzel bir müzik dinlemek, sağlıklı ve dengeli beslenmek , her sabah duş almak gibi şeyler yaparak kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz. Unutmayın ruh hali ve enerjiniz başarınızı direk etkilemekte.

7. Başarılı İnsanları Gözlemleyin

7. Başarılı İnsanları Gözlemleyin

Dünya üzerinde bir şeyleri gerçekten başarmış insanlara bir bakın. Nasıl bir yol izlediklerini gözlemleyin ve kendinize bir şey kapmaya çalışın. Eğer bu kadar büyük hedefleriniz yoksa , örneğin önemli bir sınava çalışıyorsanız. Bu sınavları iyi sonuçla bitirmiş insanlara bakabilirsiniz.

8. Plan Yapın

8. Plan Yapın

Başarının önemli bir yolu da plan yapmaktan geçiyor. Kendinize en uygun planı bulmalısınız. Yalnız planınızı hazırlarken gerçekçi olmanız gerekiyor. Uygulayamayacağınız planlar oluşturup başarısızlığa uğrayabilirsiniz. Kendinizi tanımaya çalışın ve en uygun planı hazırlayın.

9. Size İnanmayanları Umursamayın

9. Size İnanmayanları Umursamayın

Bu heyecanlı başarı serüveninizde , sizi kıskanan , size inanmayan , sizi durdurmaya çalışan , size başarısız olacağınızı söyleyen insanlar her zaman olacaktır. Bu insanları hayatınızdan çıkarın ve söylediklerini umursamayın. Başkalarının ne düşündüğünü düşündükçe onların kölesi olursunuz ve hiçbir zaman başarılı olamazsınız.

10. Başardığınızı Düşünün

10. Başardığınızı Düşünün

Bi düşünün arkadaşlar , hayalini kurduğunuz şeyi başardığınızı hayal edin. Yaşayacağınız mutluluğu ve zevki hissedin. Bu başarının size getireceği imkanları , avantajları düşünün. Ne kadar da güzel hissettiriyor değil mi? İnanın arkadaşlar , çünkü inanınca imkansız diye bir şey yoktur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
10
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın