Görüş Bildir
Haberler
Bartın'da Dövülerek Öldürülen Öğretmene Hüzünlü Veda

Bartın'da Dövülerek Öldürülen Öğretmene Hüzünlü Veda

ATKN
24.05.2015 - 18:45 Son Güncelleme: 24.05.2015 - 19:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bartın’da yol tartışması yaşadıkları şahıs tarafından levye, yumruk ve teklemelerle öldürülen Bartınlı öğretmen Tayfun Erol, öğrencileri ve mesai arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Bartın’da cumartesi gecesi yaşanan yol verme kavgasında yere düştüğü sırada suratına aldığı tekme sonucu yaşamını yitiren 54 yaşındaki öğretmen Tayfun Erol’un 12 yıl önce boşandığı eşi Ünsal Kayalar, “Eşimin kimseye zararı yoktu. Bu nasıl caniliktir? Eşimi öldürenin hak ettiği cezayı alması için elimden geleni yapacağım” dedi.

Kalabalık bir topluluk tarafından ilk olarak 7 yıl müdürlük yaptığı Bartın Hendekyanı Ortaokulu’na getirilen Erol’un cenazesi için tören düzenlendi. Sevenlerinin gözyaşlarına boğulduğu törende, sevenleri öğretmenin anısına oluşturulan anı defterine duygularını paylaştı. Öğretmenin sevgi dolu olduğunu ve kimseye zararı dokunmadığını belirten mesai arkadaşları, hala olayın şokunda olduklarını belirtti.

Öğretmenin son görev yeri olan Kabagöz İlkokulu öğrencilerinden minik Beyza ise “Öğretmenim beni ne olur bırakma” diye gözyaşlarına boğuldu.

Öğrencilerden Efe Güneş’te “Ben onu çok seviyordum. Onu kim öldürdü, neden öldürdü” biz öğretmenimizi istiyoruz” dedi. Okulda düzenlenen törenin ardından Tayfun Erol’un cenazesi, Hendekyanı Caddesi’nde bulunan ablasının evinin önüne getirildi.

“SON ŞAKANIZI YAPTINIZ HOCAM”

Okul idarecileri tarafından hazırlanan günlükte öğretmenine veda eden öğrencilerinden Top duygularını şöyle paylaştı: “Hocam hep şakacıydınız zaten. Ama bu kez hepimize tüm dostlarınıza, öğrencilerinize çok kötü bir şaka yaptınız. Sizin bizlerin üzerindeki emeği çok büyük. Hakkınızı ödeyemeyiz. Mekânınız cennet olsun hocam.”

Öğretmenin 25 yıllık arkadaşı olan öğretmenlerden Göktuğ Altuğ da Tayfun Erol bu şekilde bir ölümü hak etmediğini belirterek şöyle konuştu: “Kendisi 25 yıllık arkadaşım. Dünyayı, insanları, barışı, demokrasiyi seven, her şeyden önce çocukları seven, yüreği ülke ve çocuk sevgisiyle dolu bir insandı. Çalıştığı her ortamda bütün emeğini çocuklar için harcayan bir insandı. Gerçek bir eğitim emekçisiydi. Böyle bir insanın bu şekilde gitmesi hiç hak edilecek bir şey değildi. Çünkü Tayfun’un öğrencilerine ve ülkeye katacağı önemli değerleri vardı. Ama maalesef aramızdan çok erken ayrıldı. Hepimizin yüreği yanıyor.

“BİRBİRİMİZDEN HİÇ KOPMADIK”

12 yıl önce aralarında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle boşandıkları eşi Ünsal Kayalar da yaşadığı Aydın’dan gelerek eski eşini son yolculuğuna uğurladı. Oldukça üzgün olduğu görülen Kayalar şöyle konuştu: “Boşandık ama o zamandan bu zamana hiç kopmadık. Hatta 20 gün önce yanımıza geldi. Bu zaman kadar hep birbirimize destek olduk. Dünyayı seven, insanları seven bir insandı. Kimseye zararı dokunmazdı. Sevecen ve babacandı. Öğrencilerine bağlıydı. Bir insanın canı bu kadar kolay alınabilir mi? Hala öldüğüne inanamıyorum. Bu nasıl caniliktir? Eşimin katilinin hak ettiği cezayı alması için elimden geleni yapacağım. Bunu yapanlardan hesabını soracağım” dedi.

ARKADAŞI OLAY ANINI ANLATTI

Törende ayakta durmakta güçlük çeken Süleyman Karadayı, 'Keşke hiç yaşanmasaydı. Bu yaşanması gereken mi bir şeydi bilmiyorum. Oda bizim başımıza geldi. Artık ’maganda’ mı diyelim ’hayvan’ mı diyelim, hiçbir olay yok, hiçbir itişme- kakışma yok, birden saldırdı. Olanlarda gözüküyor zaten, bir şey söyleyemiyorum. Acımız büyük, bu davanında takipçisi olacağız tabi ki başka insanların başına gelmemesi için, elimizden geleni yapacağız' dedi.

Tayfun Erol’un cenazesi daha sonra merkez Şadırvan Camii’nde öğle namazınımüteakiben kılınan cenaze namazının ardından memleketi Beşkörü köyünde toprağa verildi.

İHA - DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0