Görüş Bildir
Haberler
Barcelona'nın Kupa Avcıları: Messi ve İniesta

Barcelona'nın Kupa Avcıları: Messi ve İniesta

Mustafa
22.12.2015 - 18:35

Barcelona'nın sembol isimleri Messi ve Iniesta, kulüp kariyerlerindeki kupa sayısını 26'ya yükselterek 34 şampiyonlukla bu alandaki rekorun sahibi Ryan Giggs'e bir adım daha yaklaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barcelona altyapısından yetişen futbolcular Lionel Messi ve Andres Iniesta, 2015 FIFA Kulüpler Dünya Kupası ile kulüp kariyerlerindeki kupa sayısını 26'ya çıkartarak 34 şampiyonlukla rekorun sahibi Ryan Giggs'e bir adım daha yaklaştı.

Barcelona futbol takımının altyapı okulu 'La Masia'nın ürünü Lionel Messi ve Andres Iniesta, River Plate'i 3-0 yenerek kazandıkları 2015 FIFA Kulüpler Dünya Kupası ile koleksiyonlarına bir şampiyonluk daha ekledi. Kulüp kariyerlerindeki ilk zaferlerini, 2005 İspanya Süper Kupası'nda yaşayan ikili böylece 10 yılda 26. kupalarını kaldırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4, UEFA Süper Kupası'nda 3, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda 3, İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) 7, İspanya Kral Kupası'nda 3, İspanya Süper Kupası'nda ise 6 şampiyonluğu bulunan Messi ve Iniesta, 'kulüp kariyerinde en fazla kupa kazanan futbolcular' listesinde, Milan'ın unutulmaz oyuncusu Paolo Maldini ile beraber 6. sırayı paylaştı.

5'i Sevilla, 21'i de 2008 yazında transfer olduğu Barcelona formasıyla 26 şampiyonluğu bulunan bir diğer isim Dani Alves de 6. sıradaki yerini aldı.

FIFA Altın Top Ödülü'ne 4 kez layık görülen Messi böylece sürekli karşılaştırıldığı Cristiano Ronaldo ile arasındaki farkı, 10 kupaya çıkardı. FIFA Altın Top Ödülü'nü 3 kez kazanan Ronaldo'nun Manchester United ve Real Madrid formalarıyla 16 şampiyonluğu bulunuyor.

Profesyonel kariyerine, altyapısından yetiştiği Manchester United formasıyla 1990 yılında başlayan Galli kanat oyuncusu Ryan Giggs, aktif sporu bıraktığı 2014'e kadar 34 kupa kaldırdı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
0
0
0
0