Görüş Bildir
Haberler
Bambaşka Bir Dünya! Sadece Hindistan'da Görme Şansı Yakalayabileceğiniz Birbirinden Garip 20 Durum

etiket Bambaşka Bir Dünya! Sadece Hindistan'da Görme Şansı Yakalayabileceğiniz Birbirinden Garip 20 Durum

Çağla
31.05.2019 - 17:37 Son Güncelleme: 07.06.2019 - 00:11

Hindistan sadece 330 milyon tanrısı olan bir ülke değil aynı zamanda tıpkı Tarzan gibi ağaç köklerinden oluşmuş köprülerde yürüyebileceğiniz bir yer. Bakalım başka neler var...

Kaynak: https://brightside.me/wonder-places/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Üçüncü Cinsiyet: Hicralar

1. Üçüncü Cinsiyet: Hicralar

Hindistan' da 'Hicra' terimi kendini transseksüel olarak tanımlayan veya cinsiyet değiştiren bireyler için kullanılıyor. Tarihleri antik zamanlardan itibaren oluşmaya başlayan Hicralardan aynı zamanda Kāma Sūtra'da da bahsediliyor. Nisan 2014’te, Hindistan Yüksek Mahkemesi, transseksüel kişileri özel bir yasada, pasaportlar ve diğer resmi belgelerle, “üçüncü cinsiyet” olarak onayladı.

2. 130 milyon insanın hac yolculuğu: Kumb Mela

2. 130 milyon insanın hac yolculuğu: Kumb Mela

12 yılda bir tekrar eden Kumb Mela Festivali'nde uzaydan bile görülebilen bir kalabalık oluşuyor. Festival bu yıl, 15 Ocak ve 4 Mart arasında Allahabad şehrinde gerçekleşti ve neredeyse 130 milyon insanın katılımıyla dünyanın en büyük dini organizasyonu olarak biliniyor.

3. İlk plastik cerrahi kitabı: Sushrita Samhita

3. İlk plastik cerrahi kitabı: Sushrita Samhita

Sushrita Samhita, tıp ve carrahiyle ilgili detaylı çalışmalara ilişkin ilk ve en önde gelen en eski metinler arasında sayılan eski bir Sanskrit tıbbi metnidir. Sushruta tarafından yazılan metin, Milattan Önce 6. yüzyılda ortaya çıktı. Modern plastik cerrahi, bilgilerini buradan alıyor. Metinde, yanaklardaki derinin kullanılarak dudaklar ve burnun yeniden oluşturulmasıyla ilgili bilgiler mevcut.

4. Boğa sörfü

4. Boğa sörfü

Boğa sörfü, hasat sonrası mevsim boyunca Kerala'nın güneyindeki Anandapally köyünde gerçekleşen bir hasat yarışıdır. Bir çift boğa, futbol sahası büyüklüğündeki pirinç tarlasını sürmek için kullanılırken, terbiyecileri de bir tahta üzerinde bulunurken boğaların kuyruklarına veya koşumlarına sarılırlar.

5. Görülmemiş türde postaneleri bulunur.

5. Görülmemiş türde postaneleri bulunur.

Hindistan'daki postaneler alışılmışın biraz dışında kalıyor. Yüzen postanelerden en yükseği Himaçal Pradeş'te deniz seviyesinden 15.500 ft yükseklikte bulunuyor. 1970'li yıllarda, Racastan'da seyyar deve postaneleri bulunurken, Bengal'in Darjeeling dağlık alanlarında da katırlar kullanılıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Birbirinden benzersiz nesli tükenmekte olan hayvanlar bulunuyor.

6. Birbirinden benzersiz nesli tükenmekte olan hayvanlar bulunuyor.

Hindistan, Asya'da bulunan nadir ve belirli hayvanlara ev sahipliği yapıyor. Bu hayvanlar arasında Asya aslanı ve mor kurbağa bulunuyor.

7. Yıllık en çok altın tüketimi Hindistan'da gerçekleşiyor.

Hindistan en çok altın tüketen ülkeler arasında. Son 10 yıl boyunca bir yılda toplamda ortalama 838 ton altın tüketimi gerçekleşti.  2018 yılında, 760 ton altın kullanıldı. Bunlar genelde evlilikler ve festivaller için yapılan mücevherlerde kullanıldı.

8. Tamamı ağaç köklerinden oluşan köprüler...

8. Tamamı ağaç köklerinden oluşan köprüler...

Megalaya eyaletinde bulunan dünyanın en ıslak köprüleri, nemden çürümemeleri için tamamen ağaç köklerinden oluşturuluyor. Köprüleri tamamlama süreci yıllar sürebiliyor, ama diğer köprülere göre daha dayanıklı oluyorlar.

9. Dünyanın en zengin Hindu tapınağı da Hindistan'da bulunuyor.

9. Dünyanın en zengin Hindu tapınağı da Hindistan'da bulunuyor.

Hindistan'ın Kerala eyaletinde bulunan Padmanabhaswamy Tapınağı sadece ülkedeki en zengin tapınak değil, aynı zamanda dünyadaki gelmiş geçmiş en zengin tapınak. 2011 yılında arkeoloji departmanı, tapınağı incelemek için gizli bölümlerini açtı ve yüz milyon dolardan fazla değeri bulunan altın, gümüş ve önemli taşlardan yapılmış nesneler bulundu.

10. Evli kadınlar 16 takı takıyor.

10. Evli kadınlar 16 takı takıyor.

Sola Shringar, evlenen bir kadının 16 takı takmasına deniyor.  Bunlar arasında Bindi, alnın ortasında bulunan renkli nokta Nath ve burun takısı bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. 330 milyon tanrı

11. 330 milyon tanrı

Hindistan'da popülasyonun %80'i Hinduizm dinine bağlı. Bazı insanları bu tanrıların isimlerini bilmese bile, 330 milyon tanrıya da saygı duyuluyor. En çok saygı duyulan tanrılar ise Hindu üçlemesi olarak bilinen Trimuritler. Bu tanrılar Vishnu, Shive ve Brahma'dan oluşuyor. Tanrıların üçü de aynı öneme sahip.

12. 80 yıl boyunca tutulan oruç...

12. 80 yıl boyunca tutulan oruç...

Prahlad Jani, 1940'tan beri yiyeceksiz ve susuz yaşadığını iddia eden Hindistanlı bir keşiş. Dediğine göre, tanrıça Amba onu besliyor. 2003 ve 2010 yıllarında Jani üzerinde çalışmalar yapıldı. Çalışmaların hiçbiri bilimsel bir dergiye gönderilmemesine rağmen iki çalışmada da araştırmacılar, Jani'nin sağlıklı bir şekilde yiyeceksiz ve susuz yaşadığını doğruladı.

13. Dünyanın en uzun heykeli...

13. Dünyanın en uzun heykeli...

Birlik Heykeli olarak bilinen heykel, 182 metrelik uzunluğuyla dünyadaki en uzun heykel konumunda. Heykel, Sardar Patel olarak blinen, Hindistan'ın bağımsızlık hareketinin öncüsü Sardar Vallabhbhai Patel'i temsil ediyor.

14. Hindistan'da siyah renkle yas tutulmuyor.

14. Hindistan'da siyah renkle yas tutulmuyor.

Dünyanın birçok yerinde yas tutarken siyah renkli kıyafetler kullanılıyor ama Hindistan'da durum böyle değil. Bir kadın eşini kaybettiğinde, üzerinden yıllar geçse bile beyaz bir sari giyiyor. Racastan'da ise dul bir erkek beyaz renkte bir sarık kullanıyor.

15. Manyetik Ladakh Tepesi

15. Manyetik Ladakh Tepesi

Mıknatıs Tepesi, Hindistan'ın Ladakh kentinde Leh'in yakınında bulunan bir “Tepegöz Tepesi”dir. Hatta bu meşhur tepe, Hindistan Hava Kuvvetleri uçaklarının manyetik girişimden kaçınmak için geçmişte yönlerini değiştirmelerine sebep olmuştur.  Aslında yokuş aşağı yuvarlanan bir yol olmasına rağmen, yer çekimine meydan okurken tepedeki nesneler ve araçlar yokuş yukarı ilerliyor gibi görünür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. 9 Bilinmeyen Adam

16. 9 Bilinmeyen Adam

'9 Bilinmeyen Adam', yanlış ellere düşerse insanlık için tehlikeli olabilecek bilgileri korumak ve geliştirmek için M.Ö. 270 yıllarında Mauryan İmparatoru Ashoka tarafından kurulan gizli bir topluluktur. Bu adamlardan her biri belirli bir kitabı koruma ve geliştirme görevine sahiptirler. Her bir kitapta potansiyel olarak farklı ve tehlikeli bilgiler bulunmaktadır.

17. Dünyanın en büyük film endüstrisi: Bollywood

17. Dünyanın en büyük film endüstrisi: Bollywood

Yalnızca 2018'de 1.813 film üreten ve Mumbai merkezli Hintçe film endüstrisine Bollywood deniyor. 2012 itibariyle filmleri, Hollywood tarafından üretilen filmlerin sayısını aştı. “Bollywood” terimi, Bombay ve Hollywood kelimelerinin birleşmesinden türemiştir.

18. Sessizlik Kulesi

18. Sessizlik Kulesi

Zerdüştlerin dininde, Toprak ve Ateş'in her ikisi de kutsal kabul edilir. Bu nedenle, Sessizlik Kulesi olarak da adlandırılan Dakhma'yı inşa ettiler. Sessizlik Kulesi, genellikle akbabalar olan ölü cisimlerin, leş kuşlarına maruz kalmaları için inşa edilmiş dairesel, yükseltilmiş bir yapıdır. İran'da mevcut olmasına rağmen, Sessizlik Kuleleri şu anda sadece Hindistan'da kullanılmaktadır.

19. El ele tutuşan erkekler

19. El ele tutuşan erkekler

Hindistan'da erkeklerin sokaklarda el ele tutuşması sık sık görülen bir durum. Bazı ülkelerde bu, belirli bir cinsel yönelimin işareti olarak görülebilir, ancak Hindistan'da yalnızca, iki gerçek arkadaş arasındaki sevginin bir göstergesidir. Ancak bir kadın ile bir erkek arasındaki sevgi belirtilerini görmek gerçekten nadirdir. Çiftlerin toplum içinde öpüşmesi uygun görülmez.

20. Düğün yüzükleri ayaklarındadır.

20. Düğün yüzükleri ayaklarındadır.

Tamil Nadu'da alyans, ayağın işaret parmağına takılır. Damadın sevdiği insanın ayağına yerleştirdiği 2 gümüş yüzük, geleneğe göre sağlıklı bir hamileliği teşvik eder. Hindular için altın, bereket tanrıçası Lakshmi'nin sembolü olduğu için altın yüzüklerden kaçınılır. Hindistan'da vücudun en mütevazi parçası olarak kabul edilen ayaklara yüzük takmak, diğer kültürlere farklı gelebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
349
123
111
45
41
33
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ControlTheTerror

330 milyon sen milyar sen bu kadar Tanrıyı ne yapıyırsın?

Sam Hera

Ayrıca ineğe tapmazlar bukadar düz mantıklı olmayın:) süt verdiği için kutsal olduğunu düşünürler:) Hindular ve müslümanlar "genellikle" birlikte sorunsuz ya... Devamını Gör

Metin Akalp

Yakın tarihte sırf din kaynaklı anlaşmazlıklardan kaynaklı sivil çatışmalar nedeniyle orada milyonlarca masum insan öldürüldü, diri diri yakıldı. Şimdi durum... Devamını Gör

Caner özyıldız

Zaten bu hintlileri hiç anlamıyorum arkadaş bokun püsürün içinde yaşayıp fareye tapmak nedir :D

red-factor

Ganesha'nın bineği (sürücüsü) fare. O yüzden saygı gösteriyorlar diyelim :)