Görüş Bildir
Haberler
Balıklı Rum Hastanesi'nde Yangın!

Balıklı Rum Hastanesi'nde Yangın!

Ulaş
04.08.2022 - 13:29

Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıktı. Hastalar sedyelerde ve kucaklarda taşınarak tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından yangın kontrol altına alındı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken hastalar acil bir şekilde tahliye edildi.

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmezken hastalar acil bir şekilde tahliye edildi.

Hastanede hasta kalmazken, tahliye çalışmalarının başarıyla tamamlandığı aktarıldı.

Yangın havadan da görüntülendi 👇

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerinde itfaiyeden bilgi aldı...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerinde itfaiyeden bilgi aldı...

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, yangınla ilgili son dakika bilgilerini canlı yayında paylaştı. Öztürk, şunları söyledi:

'Hastanenin yetkilileri ile görüştüm. Yetkililer, 'Çok büyük bir telaş vardı. Yangın kontrol altına alınamadı, hastanenin çatı kısmı yanıyor. Havadan bir müdahale olursa daha kısa sürede söndürülebilir. Tadilat da yoktu Neden çıktığını bilmiyoruz, şaşkınız' dediler. Yaşlı bakım merkezinde yangının çıktığını, alevlerin yükseldiğini fark ediyor sağlık görevlileri. Yetkililer, '80 yaşlımız vardı içerde, büyük oranını tahliye ettik' dediler. Rüzgar da hakim olduğu için alevler büyüdü sanırım.'

Tarihi İstanbul'un Fethi'ne kadar uzanıyor!

Tarihi İstanbul'un Fethi'ne kadar uzanıyor!

Hastanenin geçmişi; 1454 yılında Karaköy’de Büyük Balıklı Han’ın bulunduğu yerde faaliyete geçen hastaneye kadar dayanıyor. Kayıtlara göre; 15'inci yüzyıldan beri faaliyette olan hastane, 18. yüzyıldaki veba salgını yüzünden surların dışına yani bugünkü yerine taşındı.

Hastane 'Yedikule Hastanesi' ismiyle esnaf locası tarafından 1753 yılında inşa edildi. Ahşap hastane binaları 1790'daki yangında yok olunca Patrik 7. Neofitos’un ve Bab-ı Ali tercümanı Yorgo Humuzi’nin katkısı ile yeniden inşa edildi.

Sultan II. Mahmut’un fermanıyla 1836-1838 yılında Yedikule Hastanesi ile birlikte İstanbul’daki diğer iki Rum hastanesinin hastalarının nakledileceği yeni bir hastane inşa edildi. Hastalar, 1839 başında hastaneye nakledildiler.

1894 depreminde hastanenin zarar görmesi üzerine yeni binalar inşa edildi. 1894'te inşa edilen bina 1991 yılında restore edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
12
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ece anay

'şuraya da şöyle bir AVM konduralim, ya da rezidans mi yapsak ' diye konuşulmuştur malum efendiler tarafindan

Zafer Çakmak

Ve o avm lerde çılmayan siz😏

Yönetici Bilal

Adından dolayı yakmadılarsa ben de birşey bilmiyorum.

Halil Değerli

Ormanlardan sonra yeni hedefler belirlenmiş.... ..... 🤪😡😠👻