Görüş Bildir
Haberler
Bakan Selçuk: 'Yoksulluk Türkiye İçin Sorun Olmaktan Çıktı'

etiket Bakan Selçuk: 'Yoksulluk Türkiye İçin Sorun Olmaktan Çıktı'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk Türkiye için sorun olmaktan çıktı' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın aktardığı bilgiye göre,TBMM Genel Kurulu’nda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2021 bütçe görüşmelerinde iktidar muhalefetin yurttaşların gelirlerinin düşmesi, milyonlarca kişinin açlık sınırında yaşaması ve artan intiharları gündeme getirmesini görmezden geldi. 

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, aşırı yoksulluk ve yoksulluk sorunlarının geride kaldığını, artık refahı paylaşma aşamasına geçtiklerini savundu.

"Yoksulluk problem olmaktan çıktı"

"Yoksulluk problem olmaktan çıktı"

Samsun’da önceki gün bir eline iş, bir eline de aş yazarak kendisini asan yurttaş hakkındaki soruları yanıtlamayan Selçuk, bunun yerine, “Yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk, uluslararası dokümanlarda da ifade edildiği gibi artık Türkiye için sorun olmaktan kalktı. Biz daha ziyade refahı paylaşmayı ve bu süreçteki acil durumlarda vatandaşlarımızın yanında olmayı hedefleyen bir sosyal yardımı önemsiyoruz” görüşünü dile getirdi.

"İşsizlik Fonu işçilere ait değil"

"İşsizlik Fonu işçilere ait değil"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüşmelerde, İşsizlik Sigortası Fonu’nun işçilerden daha çok işverenin kullanması da tartışmaya neden oldu. Bakan Selçuk, bu fonun işçilere ait olmadığını ve sadece onlar tarafından kullanılamayacağını belirterek “Yüzde 66’sı doğrudan çalışanlara, yüzde 26’sı istihdamı korumak amacıyla teşviklere, yüzde 8’i de yine istihdam bağlantılı programlara gitmekte” dedi.

Bakan Selçuk'a sosyal medyadan tepkiler var 👇

Bakan Selçuk'a sosyal medyadan tepkiler var 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

İlginizi çekebilecek diğer haberler...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
857
314
90
46
30
18
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melih Ugur Oktar

ya daha iki gün önce bir vatandaş eline iş,aş yazıp intihar etti insan bu açıklamayı yaparken biraz utanır be

Bozkurt

İnsanlar sefaletten canına kıyıyor, şunun kurduğu cümleye bak. Halktan ve sosyal yaşantıdan bu denli kopuk olmalarına rağmen kendilerini halkın içinden gelmi... Devamını Gör

dynamite

Bu kadını özel sinir testi için seçmişler. Ne zaman ağzıni açsa kafamı bir yerlerw vurasim geliyor.