Görüş Bildir
Haberler
Bakan Koca'nın 'Son 3 Yılda 61 Milyon Kişi Sinir İlacı Kullandı' Açıklaması Gündemde

Bakan Koca'nın 'Son 3 Yılda 61 Milyon Kişi Sinir İlacı Kullandı' Açıklaması Gündemde

Sağlık Bakanı Koca, son 3 yılda 61 milyon kişinin sinir sistemi ilacı, 12.3 milyon kişinin de antidepresan ilaç kullandığını açıkladı. Koca'nın verdiği bilgi sosyal medyanın gündeminde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2018'den 2020 yılı sonuna kadar geçen 3 yıllık dönemde 12 milyon 272 bin kişiye antidepresan ilaç, 60 milyon 911 bin kişiye de sinir sistemi ilacı reçete edildiğini bildirdi. 

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin'in yazılı soru önergesini yanıtlayan Bakan Koca, 2017 ile 2020 yılları arasında 15 milyon 405 bin kişinin psikiyatri kliniklerine başvurduğunu, sadece Covid-19 salgınının ilk yılında bu kliniklere başvuran kişi sayısının 5 milyon 100 bini bulduğunu açıkladı. Resmi veriler, Türkiye'de yaklaşık her 3 kişiden 1'inin sinir ilaçlarıyla ayakta kalmaya çalıştığını ortaya koydu.

"Zirve yaptı"

"Zirve yaptı"

Koca'dan gelen verileri değerlendiren Dr. Şahin, psikiyatri kliniklerine başvuru ve antidepresan kullanımında Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşıldığını söyledi. 

CHP Milletvekili Şahin, tek adam rejiminin yarattığı ekonomik ve sosyal buhranın vatandaşı antidepresan ve sinir sistemi ilaçları kullanmaya mahkum ettiğini belirtirken, “Böyle giderse önümüzdeki 10 yıl içerisinde nüfusun yarısı antidepresan kullanıyor olacak. AKP depresif bir toplum yaratarak ülkemizin geleceğine dinamit döşedi” diye konuştu.

Sosyal medyadan gelen yorumlardan bazıları şöyle 👇

Sosyal medyadan gelen yorumlardan bazıları şöyle 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
71
49
14
8
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Haber okurken dahi insanın psikolojisi bozuluyor, sayenizde ülke açık hava tımarhanesine döndü. Örseleye örseleye güvensiz umutsuz sinir stres yüklü histeri... Devamını Gör

Sad Striper

Çok iyi olur bence

haylaz adam

yapılan sokak röportajlarından belli ülkenin sinir ve zeka seviyesi. sizin eseriniz.

Silent Angel

Diyorum ben yıllardır; Bu hayat ayık kafa çekilmiyor.