Görüş Bildir
Haberler
Bakan Koca: 'Günlük Vaka Sayısı 4 Bine Gidiyor'

Bakan Koca: 'Günlük Vaka Sayısı 4 Bine Gidiyor'

Emre Ordu
01.07.2022 - 13:02 Son Güncelleme: 01.07.2022 - 13:03

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, binin altına düşen günlük koronavirüs vaka sayısının 4 binlere doğru tırmandığını açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vaka sayısında ciddi artış

Vaka sayısında ciddi artış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarında bir süredir artış gözlemlendiğini açıkladı. Koca, “Vakalar artıyor. Günlük vaka sayısı üç bini geçti. Daha önce günlük sayı binin altına düşmüştü. Şimdi 4 bine doğru gidiyor. Ama öbür yandan hastane yükünde henüz bir artış gözlemlemiyoruz. Grip benzeri bir tablo ile karşı karşıyayız” dedi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, BioNTech'in kurucu ortaklarından Uğur Şahin'in, 'Yeni dalga kapıda, sonbaharda yeniden maske takmaya başlayabiliriz' açıklaması da soruldu. Koca açıklamayı, 'Ben vatandaşı tedirginliğe sevk edecek bir tablo beklemiyorum' sözleriyle değerlendirdi.

Koca, 'Vaka sayısı artabilir ama virüsün mutasyonla birlikte hasta yapma gücü azaldı' dedi. Koca, risk gurubundakilere kişisel tedbirlere uymaları ve hatırlatma dozlarını yaptırmaları tavsiyesinde de bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi Yavuz: "İstanbul'da Kovid-19 vakalarında ciddi patlama var"

Bilim Kurulu Üyesi Yavuz: "İstanbul'da Kovid-19 vakalarında ciddi patlama var"

Türk Klinik Mikrobiyolji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs vakalarında artışa dikkat çekti. 

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, salgın sona ermiş gibi davranıldığını belirten Yavuz, İstanbul'da vaka sayısında patlama yaşandığını aktardı:

'Şu aşamada maalesef Covid travmamız hala devam ediyor. Şu an İstanbul'da ciddi bir patlama yaşıyoruz. Test pozitifliği, benim bildiğim birçok kurumda yüzde 30'un üzerine çıkmış durumda. Sevindirici tek haber, en azından yani tam aşılılarda hafif seyrediyor. Ama aşısız ya da eksik aşılı bir sürü insan var. Zaten Covid için şu an toplu taşımada maske kullanmanız lazım. Geçen yılki Omicron dalgasını hatırlayın, hafif geçecek dedik ama 10 bin kişi öldü.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
6
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhasebeci Abla

Ben 4 söylüyorum siz 40 anlayın :)

Barney

bakandaki rahatlığa bak. şu an grip gibiymiş. müdür onun yeniden ölümcül olması bi varyanta bakar. ortalığı sker atar sonra ay noldum dersin. bu covidle baya... Devamını Gör

Son kale

Maskeleri atmayın, lazım olacak.