Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı Yapacak! Bakan Koca Detayları Açıkladı

Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı Yapacak! Bakan Koca Detayları Açıkladı

Sağlık Bakanlığı'na 85 bin yeni personel alınacağı geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Bu alımla ilgili açıklamaları ise Bakan Koca sosyal medya hesaplarından yaptı. Peki bu açıklamalar neler? İlk etapta kaç kişi alınacak? Alımlar ne zaman olacak? İşte detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Koca Açıklama Yaptı

Bakan Koca Açıklama Yaptı

85 bin personel alınacağının duyurulması üzerine herkes merakla yapılacak açıklamaları bekliyordu. İlk açıklama Sağlık Bakanı Koca'dan geldi. Bakan Koca açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

'31.183'ü sözleşmeli personel, 11.317'si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500'ünün alımı için dün Başvuru Kılavuzları İŞKUR'a, tarih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM'ye gönderildi. Hepimize hayırlı olsun.'

Personel Alımı Ne Zaman?

Personel Alımı Ne Zaman?

Bakan Koca yaptığı açıklamalarda başvuru kılavuzlarının hazır olduğunu belirtti. Personel alımının ne zaman yapılacağı ve başvuru şartları ise bu kılavuzlar yayınlandığı zaman belli olacak.

Doğrudan Atama Olacak mı?

Doğrudan Atama Olacak mı?

Bakan Koca yaptığı açıklamalarda bu atamaların doğrudan yapılacağını, mülakat yapılmayacağını belirtmişti. Ayrıca ilk etaptaki atamadan sonra ikinci etabın vakit kaybetmeden hayata geçirileceğini de duyurmuştu.

Başka Atama Olacak mı?

Başka Atama Olacak mı?

Bakan Koca, 85 bin personel alımının ardından kurum içi alımların da duyurulacağını belirtmişti. Kurum içi ve açıktan alınacak sözleşmeli kişi sayısı ise yaklaşık 5 bin. Bu alımla ilgili duyurunun ise en geç Ocak ayında yapılacağı duyuruldu.

Bu içeriğimizi de incelemeyi unutmayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın