Görüş Bildir
Haberler
Bakan Işık'tan Uyarı: Bu Aralar Bilinmeyen Word Dosyalarını Açmayın

Bakan Işık'tan Uyarı: Bu Aralar Bilinmeyen Word Dosyalarını Açmayın

Onedio Medya
25.12.2015 - 21:27

Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'ye yönelik siber saldırılara karşı önlem alındığını belirtirken 'Bu aralar özellikle bilinmeyen adreslerden gelen word dosyalarını açmamakta fayda var' sözleriyle uyardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son dönemde Türkiye'ye yönelik siber saldırılara ilişkin gereken tedbirlerin bir çoğunun alındığını söyledi. Bakan bilgisayar kullanıcılarını, “Bu aralar özellikle bilinmeyen adreslerden gelen word dosyalarını açmamakta fayda var” sözleriyle uyardı.

Söz konusu saldırıların günümüzde form değiştirerek devam ettiğini ifade eden Bakan Işık, Türkiye'ye yönelik son saldırıların bir kurumu hedef almadığını, sistemi tıkamaya yönelik olduğunu, bunun da internetteki trafiğin artırılarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Saldırıların, 'zombi' veya 'köle' tabir edilen bilgisayarlarla gerçekleştirildiğine işaret eden Işık, son saldırıda Türkiye'nin çıkışına yönelik trafiğin 10 bin kat artırıldığını belirtti. Işık, bu saldırıların devam edebileceği öngörüsüyle mutlaka hızlı ve etkili önlemler almaları gerektiğini ifade etti.

"Saldırılar artabilir"

"Saldırılar artabilir"

Işık, söz konusu saldırıların artabileceği öngörüsü ile daha etkin tedbirlerin de alınması gerektiğini vurguladı. Benzer siber saldırıların tekrarlanabileceğine işaret eden Işık, söz konusu atakları düzenleyenlerin bazı boşluklardan yararlandığını bildirdi. Işık, şunları kaydetti:

'Örneğin bu sabah olan bir olayı söyleyeyim: Bir kamu kurumunun mail adresine protokolden kaynaklanan ki bu Türkiye'nin kusurundan değil, uluslararası bir kusur... Protokolden kaynaklanan bir zafiyetten yararlanarak sanki bir kamu kurumundan mail geliyormuş gibi bütün kurumlara mail göndermişler. O konuda dikkatli olmak gerekiyor. Hele hele bu aralar özellikle bilinmeyen adreslerden gelen word dosyalarını açmamakta fayda var.'

Bakanlığın, bu işin operasyon noktasında olmadığına dikkati çeken Işık, kendilerinin, olayın teknik olarak nasıl yönetilmesi gerektiğine yönelik çalıştığını ancak yetkili kurumun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) olduğunu anımsattı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
osman zaa

koskoca bakana bak anasını satayım. facebook sayfası gibi konuşuyor.

salih korçekmez

Bakan da çok fazla porno sayfaları açmasın... 31 çekmekten kafasında saç kalmamış :)

EleştirmenX

pdf, ppt, filan açabilir miyiz? bi de open office'in kendi word dosyaları var, onları açabilir miyiz? rar, zip sıkıştırılmış dosya gönderirlerse de açalım mı... Devamını Gör