Görüş Bildir
Haberler
Bakan Dönmez Konuşurken 'İstifa Et' Sesleri Yükseldi

Bakan Dönmez Konuşurken 'İstifa Et' Sesleri Yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'daki maden faciasına ilişkin Meclis'te açıklamalarda bulundu. Muhalif vekiller Bakan Dönmez'e 'istifa et' diye seslendi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis'te maden faciasına dair bilgilendirmede bulundu

Meclis'te maden faciasına dair bilgilendirmede bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulda, Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

 Sayıştay’ın üç yıl önce Bartın’daki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında grizu patlaması riskine karşı uyarıda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bakan Dönmez söz konusu raporla ilgili 'Sayıştay raporlarında bahsedilen unsurlarla ilgili olarak herhangi bir tespitte bulunulmamıştır. Sayıştay raporu çarpıtılarak metan gazı miktarı yüksek olduğu belirtilmiştir. Kömürdeki metan miktarı ile ocaktaki metan miktarı farklıdır' dedi.

"Sayıştay raporu çarpıtılıyor"

"Sayıştay raporu çarpıtılıyor"

Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Bugün itibarıyla 6 madencimizin tedavisi devam ediyor. Bartın'daki yaralı madencilerimiz taburcu oldu. 18 saat içerisinde arama-kurtarma çalışmaları tamamlandı. Müessesede faaliyete ara verildi. Her 250 çalışana 1 iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi gerekirken her 37 madencimize 1 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı düşmektedir.  Türkiye'de tüm madenleri denetlemekle görevli olan, yılda 8 bin denetim gerçekleştiren Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafıdan maden ocakları yılda 4 kez denetlenmektedir. TTK Amasra Müessesedi'den en son ağustos ayında yapılan denetimlerde teknik ve idari düzenlemelere aykırı bir husus görülmemiştir. 

Kazayla ilgili 6 savcı görevlendirilmek suretiyle adli süreç başlatılmıştır. Bakanlığımız tarafından idari ve teknik denetimler başlatıldı. Sayıştay raporları gündeme getirilmiştir. Sayıştay, TBMM adına kamu idarelerinin mali faaliyet karar ve işlemlerini denetlemekle görevlidir. 2017-19 Sayıştay raporlarında yer alan hususların dikkate alınmadığı ortaya atılmıştır.

Sayıştay raporlarında bahsedilen unsurlarla ilgili olarak herhangi bir tespitte bulunulmamıştır. Sayıştay raporu çarpıtılarak metan gazı miktarı yüksek olduğu belirtilmiştir. Kömürdeki metan miktarı ile ocaktaki metan miktarı farklıdır. Madencilik faaliyetlerinin bir çoğunda delme ve patlatma kullanılmaktadır. Minimal ve kontrollü bir şekilde ülkemizde de uygulanmaktadır.

"En ufak ihmal varsa gereği yapılacak"

"En ufak ihmal varsa gereği yapılacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Maden ocağının patlayacağı iddialarına da açıklık getirmek istiyorum. 24 saat boyunca sürekli izlenmekte ve bilgiler kayıt altına alınmaktadır. İşletmemizde aynı uçaklarda olduğu gibi kara kutumuz var. Tüm ölçümler, her türlü telsiz ve telefon konuşması kayıt altında. Bunların hepsi incelemeye ve denetime tabi olacak. En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak. Sorumlu kimse ortaya çıkarılacak, kimseyi gizlemeyeceğiz.'

"İstifa et" sesleri yükseldi 📹

Bakan Dönmez'in açıklamasını bitirirken muhalefet partilerinin milletvekilleri Dönmez'e 'istifa et' çağrısı yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
6
4
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Herhangi bir iktidar vekiline kötü söylemde bulunulan videoların yayınlanması ve haber olarak sunulması 3 yıl hapis cezası alır. Mecliste İktidarın verdiği ... Devamını Gör

İktidara soylemde bulunmak niye kader olarak kabul edilmiyor ki?

yengegeldikmi

A aaa neden istifa etsin ki? O mu kazaya sebep oldu? Zaten "En ufak ihmal varsa gereği yapılacak"... Bekliyoruz bakalım.

İronici

Sanki istifa etse yerine daha liyakatlı biri gelecek.