Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'Soma'yı Hatırlatmak Hastalıklı Bir Yaklaşım'

Bahçeli: 'Soma'yı Hatırlatmak Hastalıklı Bir Yaklaşım'

Emre Ordu
18.10.2022 - 12:33 Son Güncelleme: 18.10.2022 - 12:35

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasra'da 41 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili 'Amasra'yı konuşurken 8 yıl önceki Soma felaketini hatırlatmak maksatlıdır, hastalıklı bir yaklaşımdır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli grup toplantısında konuştu

Bahçeli grup toplantısında konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Amasra'da 41 madencinin hayatını kaybetmesine yol açan maden faciasına değinen MHP lideri 'Elbette malum patlamaya yol açan kusur, ihmal ve eksik olarak değerlendirilecek ne varsa gün yüzüne çıkarılacaktır. Maden ocağındaki patlamayı bahane ederek el ovuşturan kim ya da kimler varsa bize göre samimi değildir. Acı üzerinde istismar yapmanın mert ve sorumlu bir tavırla hiçbir ilgisi olamaz. Bunlar tespit edilirse muhakkak hesabı sorulacaktır' dedi. Bahçeli şöyle devam etti:

'Amasra'yı konuşurken 8 yıl önceki Soma felaketini hatırlatmak maksatlıdır, hastalıklı bir yaklaşımdır. Biz kardeşlerimizin bulunup çıkarılmasını bekliyorken provokasyona heveslenenler hem alçak hem de ahlaksızdır.'

"Sayıştay raporlarının siyasi muhalefet haline dönüştürülmesini manidar buluyoruz"

"Sayıştay raporlarının siyasi muhalefet haline dönüştürülmesini manidar buluyoruz"

'Henüz patlama yeni olmuşken, henüz işçilerimiz toprak altından bile çıkarılmamışken Sayıştay'ın 2017 ve 2019 raporlarında Amasra bölümlerini servis edenlerin önü, arkası araştırılmalıdır' diyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

'Sayıştay raporları kazı yapılması risklerine dikkat çekilmiş, önlemler sıralanmış. Denetçiler her şeyi görüyor da müessese çalışanları mı bilmiyor? Böyle bir iddia aklın ve mantığın neresinde yer alacaktır. Denetim fonksiyonun devlet hayatındaki önemini biliyoruz. Sayıştay raporlarının siyasi muhalefet haline dönüştürülmesini manidar buluyoruz.

Maden ocaklarında gaz içerikleri yüksek değil mi, uyulması gereken kurum için yönergeler bilinmiyor mu? Hangi vicdan sahibi maden ocaklarında felaketlere gözyumabilir? Fırsatçılık yapanların kanında leke vardır. Amasra'daki patlama hepimizi yakmıştır. Zillet partilerinin teker teker bu felaketi siyaset malzemesi yaparak gürültü kirliliğine yol açacak olmaları, utanmaz bakışın nerelere kadar tutulduğunu da gösterecektir.'

"Kılıçdaroğlu'na soruyorum, o gizemli 8 saat içinde neredeydin?"

"Kılıçdaroğlu'na soruyorum, o gizemli 8 saat içinde neredeydin?"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ABD gezisi üzerinden hedef almayı sürdürdü:

'İpini sürüyerek ortalıkta boy gösterenlerin Türkiye Cumhuriyeti'ni özümsemesi akla terstir. Ödünç kediyle fare tutma çalışması içinde olanların taktıkları maskeler onları saklamaya yetmeyecektir. Türkiye'yi şikayet etmek, jurnalcilik yapmak şerefli bir tavır değildir.

New York'ta ergenler gibi video çekmek adamlık değildir, siyaset değildir. Kılıçdaroğlu, dersini Türkiye düşmanlarından aldığını gözler önüne sermiştir. Yazıklar olsun. Biz zillet deyince rahatsız oluyorlar, ya ne diyelim? Hayırla nasıl yad edelim? CHP Genel Başkanı'nın neresi doğrudur, zillet ittifakı paydaşlarının neresinde doğru vardır?

Kılıçdaroğlu'nun ABD'de ne yaptığı, kimin dümen suyuna girdiği, kimlerin eline baktığı az çok bellidir. Gazetecileri de atlatarak 8 saat süreyle ortadan kaybolması kuşkuludur. Kılıçdaroğlu'na soruyorum, o gizemli 8 saat içinde neredeydin, kimlerle fiskos yaptın? Kılıçdaroğlu bu 8 saatin esrarını açıklamalıdır. FETÖ'cülerle görüp görüşmediğini açıklamak zorundadır. Türkiye'de bulamadığını ABD'de aramak müflis siyasetçinin son çırpınışıdır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
28
7
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Bu arkadaşlar sebep oldukları ihmalin sonuçları ile yüzleştirilmeyi "... üzerinden istismar" bahanesi ile geçiştirmeyi alışkanlık haline getirmiş.

Ayşe Haseki

O arkadaş görevli, görevini yapıyor, oraya bağlandı, sahibini ve kurumu koruyacak. İlişmeyin lütfen.

Nuray

Tek kelimeyle yazık cidden. O gün ağlayan insanlar bugün sizi unutmasın diyecek söz yok. .

Beatrize Vaksman

Dedi bay tahrik ve nefret sucu ortagi. hatalarini sorgulayan tu kaka.!