Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: 'Başkanlık Tartışmaları Siyaseti Zenginleştirecek'

Bahçeli: 'Başkanlık Tartışmaları Siyaseti Zenginleştirecek'

Ulaş
15.10.2016 - 15:01

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin yaptığı eleştiriler ve başkanlık sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçeli başkanlık sistemi tartışmalarının siyaseti zenginleştireceğini belirterek 'Meclis'e gelinir, Meclis'te 330 ile 367 aralığında bir sonuç çıkarsa tabiatıyla referanduma gitmek lazım. Ama böyle bir hayırlı gelişmeyi, sabote etmek doğru değildir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin açıklamalarına ilişkin, 'Buna yanıt vermeye gerek yok. Milliyetçi Hareket Partisi, çok köklü siyasi geleneği olan bir kurumdur. İlkeleri, hedefleri, amaçları vardır. Mücadelesinde yüksek sosyal maliyetleri olan bir siyasi kurumdur. Bunun kimseye bir yedek lastik olması söz konusu değildir. Başka türlü anlaşmalara da çok yanlış bulmaktayız. Birileri eğer Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü olarak bunu medya aracılığıyla konuşuyor ise bunun cevabını önce Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun vermesi lazımdır.' dedi.

"Meclis'te 330 ile 367 aralığında bir sonuç çıkarsa tabiatıyla referanduma gitmek lazım"

"Meclis'te 330 ile 367 aralığında bir sonuç çıkarsa tabiatıyla referanduma gitmek lazım"

MHP Lideri Devlet Bahçeli başkanlık sistemiyle ilgili olarak 'Meclis'e gelinir, Meclis'te 330 ile 367 aralığında bir sonuç çıkarsa tabiatıyla referanduma gitmek lazım. Ama böyle bir hayırlı gelişmeyi, sabote etmek doğru değildir' diyerek şunları kaydetti:

'Şu anda Türkiye'de parlamenter sistem vardır ve bunun işleyişi tartışmalara sebebiyet vermektedir. Bazı reformlar yapılmasına  ihtiyaç olduğu ifade edilmektedir. Ama son dönemde de başkanlık sistemini gündeme getirmek suretiyle bu dönüşümün sağlanması arzusunu taşıyanlar vardır. Demek ki karşımızda 2 temel tercih bulunmaktadır; ya parlamenter sisteme devam edelim mi, ya da başkanlık sistemine geçelim mi ? Bir de başkanlık sistemini isteyenler bir fiili durum yaratmıştır. Bu fiili durum bu şekliyle devam ederse Türkiye bir kriz ve kaos ortamına sürüklenebilir. Bunu da aşmak lazımdır. Siyaseti yeni bir kriz dönemiyle tıkamamak lazım. Önümüzdeki günlerde, bu iktidarın başkanlık sisteminde çok ısrarlı duruşu ve zaman zaman fiili durumla bunu şekillendirmesine cevaben TBMM'ye bir metnin getirmesinde yarar vardır. Bu metin geldiğinde bu metin üzerinde MHP değerlendirme yapacaktır.'

Böke, MHP için 'Saray'ın yedek lastiği' ifadesini kullanmıştı

Böke, MHP için 'Saray'ın yedek lastiği' ifadesini kullanmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sayek Böke'nin başkanlık sistemi konusundaki tutumu nedeniyle MHP'ye yaptığı eleştiriye dün yanıt gelmişti.MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Sayek Böke'ye, 'Kendisi, sayın Genel Başkanımıza ve partimize izansızca laf atmaktadır. Kendileri PKK’nın 'don lastiği' oldukları için dünyayı öyle algılamaları ve partimize lastik yakıştırması yapmaları tamamıyla bilinçaltlarının dışa vurumudur' şeklinde karşılık vermişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
83
26
7
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berçem Keleş

MHP'yi bitirdin, HDP'nin bile arkasında kaldık. Sana değil, seni o koltukta oturtanlara yazıklar olsun.

Therewasauser

Milliyetçi arkadaşlara bir soru sormak istiyorum : Siz gerçekten buna mı oy veriyorsunuz?

Pasif Kullanıcı

seçim olsa göreceksiniz zenginliği :)