Görüş Bildir
Haberler
Bahçe Düzenleme

Bahçe Düzenleme

Ibrahim Ceviz
01.01.2015 - 23:22 Son Güncelleme: 02.01.2015 - 02:44

3 ADIMDA MUHTEŞEM BAHÇE DÜZENLEME

Villa veya yazlıkların bahçeleri kadar evlerin bahçeleri de en güzel anların yaşandığı yerlerdendir. Bu nedenle ev içi veya bina içi dekorasyon örneklerinden daha fazla önem verilen yer bahçe olmaktadır. Bahçelerde bir canlı yetiştirmek veya bir canlıya barınak oluşturmak düşünülen güzelliklerin en yücesi olmaktadır. Her kesin bir fidanın ağaca dönüşmesinde yaşadığı mutluluğu tarif etmek sözler ile açıklamak mümkün değildir. Bahçe düzenleme öncelikle bahçenin alanlarının kullanım amaçlarına göre ayrılması gerekmektedir. Orta büyüklükte bir bahçe öncelikli olarak üç kısma ayrılması gerekmektedir.

Kısımda ise insanların kendileri için yaşam alanlarını ayrılması gerekmektedir. Bu alanların kamelya ve yazlık düzenleme sedirleri ile ayrılması ele alınabilir. Bunun yanında su kaynakları göz önüne alınarak şelale süslemesi yapılması düşünülmelidir. Bu sayede alanın kullanımında yaşanması su sıkıntılarına karşılık şelalenin suyu rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bahçe metrekare olarak ele alınmasında yapılması düşünülen şelalenin de ölçüleri ele alınacaktır. Sadece olayı bina veya villa bahçesi olarak düşünmek biraz dar bir bakış acısı olacaktır. Fakat site tarzı toplu yaşam alanlarının bahçeleri de ev dekorasyon örnekleri arasında mutlaka ele alınmalıdır. Bahçe dekorasyon bu nedenlerden dolayı ele alındığında geniş ve uzmanlık bilgisi gerektiren matematiğin sanatın vb. dalların ortak buluştukları alan olmaktadır.

Kısım bahçe düzenleme amacı ile kullanılacak olan dekorasyon ürünleridir. Sıklıkla karşılaşılan eski küplerin içerisinde çiçek yetiştirmek veya taşla çevrilmiş duvarın dekorasyon amacı ile süslenmesidir. Bu çalışmaların kusursuz olarak ele alınması amacı ile bahçelerde mermer veya kilden yapılmış olan hayvan objeleri de sık karşılaşılan süsleme olmaktadır. Tüm bu işlemlerin tamamlanması için bahçede süsleme amacı ile kullanılacak ürünler ele alınarak tasarımın yapılması gerekmektedir. Bahçe düzenleme kısmı ise dikilecek olan bahçe düzenleme süsleridir. Her mevsim yeşil kalması amacı ile mevsimlik bahçe çiçekleri seçilmeli süs camı gibi her mevsim yeşil kalan ağaç türleri kullanılmadır. Bu işlemler için peyzajlardan daha fazla alanı kullanacak olan kişinin etüt değerlendirmesi yapması gerekmektedir. Bahçe düzenleme çalışması son olarak resimlerimiz ile sizlere sunulmakta ve bahçenizin en güzel bir şekilde olması için sizlere geniş örnekler sunmaktayız.

Bir önceki yazımız olan Yumurtalı Ev Süsleme Örnekleri başlıklı makalemizde yumurtalı ev süsleme örnekleri hakkında bilgiler verilmektedir.

DAHA FAZLA BİLGİ VE RESİM İÇİN: http://www.dekorasyon-ornekleri.com/bahce-duzenleme/

Kaynak: http://www.dekorasyon-ornekleri.com/b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın