Görüş Bildir
Haberler
Bade Türe Yazio: Sizin Mesajınız Ne?

etiket Bade Türe Yazio: Sizin Mesajınız Ne?

Bade Türe
24.12.2020 - 19:46 Son Güncelleme: 26.12.2020 - 14:04

Siz bir mesaj vermek üzerine programlandınız ve en büyük sanat, bu mesajı yaratmaktır. Nedir bu mesaj? Mesaj hayatınızdır. O mesajla önce kendi hikayenizi sonra da algıladığınız her şeye dair bir hikaye yaratırsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zihninizde bir sanal gerçeklik kurar ve o gerçeğin içinde yaşarsınız.

Düşünmeniz kendi dilinizdedir; zihninizde sizin için birer anlam taşıyan tüm o sembolleri tekrarlarsınız. Kendinize verdiğiniz bir mesaj vardır ve sizin için gerçek odur çünkü gerçek olduğuna inanırsınız. Siz hikayeniz, hakkınızda bildiklerinizin toplamıdır. Bunu söylerken bilgili olan size hitap ediyorum; insan olan, gerçek olan size değil. İnandığınız siz kimliğine. Sizler arasında bir farkı belirtiyorum çünkü sizlerden biri gerçek bir diğeri değil.

Fiziksel insan olan siz hakiki; siz gerçeksiniz. Bilgili olan sen gerçek değil sanalsınız. Varlık nedeniniz sadece ve sadece kendinizle ve diğerleri ile yapmış olduğunuz anlaşmadır.

Bilgi olan siz kafanızda işittiğiniz seslerden, sevdiklerinizin kanaatlerinden, sevmediklerinizin, tanımadığınız ve asla tanışmayacağınız insanların görüşlerinden oluşur. Kimdir kafanızda konuşup duran? Siz bunu kendiniz olduğuna varsayarsanız. O halde konuşan sizseniz, dinleyen kim?

Kafanızın içinde konuşan, size ne olduğunuzu söyleyen, bilgiden ibaret olan sizdir, insan siz ise dinleyensiniz.

Gerçi insan siz bilginiz olmadan çok önce de vardı. Tüm o sembolleri anlamadan, konuşmayı öğrenmeden çok önce vardınız ve konuşmayı öğrenmemiş her çocuk gibi tamamıyla özgündünüz.

Olmadığınız birisiymiş gibi davranmıyordunuz. Hiç bilmeden kendinize güveniniz tamdı, sevginiz tamdı. Bilgiyi almadan gerçek benliğiniz olmakta özgürdünüz çünkü diğerlerinin tüm o görüş ve hikayeleri kafanıza girmemişti. Zihniniz bilgi dolu ama nasıl kullanıyorsunuz? iş kendinizi tanımlamaya geldiğinde hangi sözcükleri kullanırsınız? Aynaya bakınca, gördüğünüzden hoşlanıyor musunuz yoksa bedeninizi yargılayıp tüm o sembolleri kendinize yalan söylemekte mi kullanıyorsunuz? Fazla uzun, fazla kısa, fazla şişman, fazla zayıf olduğunuz gerçekten doğru mu?

Güzel olmadığınız gerçekten doğru mu? Hakkınızda verdiğiniz tüm hükümleri görebiliyor musunuz? Her hüküm yalnızca bir kanıdır; yalnızca doğduğunuzda orada olmayan bir görüş. Hakkınızdaki düşünceleriniz, kendinize dair inandığınız her şeyin nedeni öğrendiklerinizdir. Kanıları anne, baba, kardeş ve toplumdan öğrendiniz.

Size bir beden nasıl olmalı konulu imgeler yolladı onlar; sizin hallerinizle, nasıl olmanız gerektiği ile ilgili tüm fikirleri beyan ettiler. Size bir MESAJ verdiler siz de kabullendiniz şimdi nasıl olduğunuza dair birçok fikre sahipsiniz, ancak gerçek bu mu?

Mesele bilgide değil, bilginiz çarptırılmış bir şekline inanmakta işte yalan dediğimiz de budur. Hangisi gerçektir? Hangisi sanal? Farkı görebiliyor musunuz? Yoksa kafanızda konuştuğunda gerçeği çarptıran ve inandıklarınızın gerçek şeyler olduğuna size temin eden o sese mi inanıyorsunuz?

İyi bir insan olmadığınız asla olamayacağınız gerçekten doğrumu? Mutluluğu hak etmediğiniz gerçekten doğru mu? Ya da sevilmeye değer olmadığınız gerçekten doğru mu?

Kendinizi bildiğiniz her şeye göre yargılayıp yorumlarsınız. İyi insan, kötü insan, suçlu, deli, güçlü, zayıf, akıllı, güzel diye bu liste uzar gider ne olduğunuza inanırsanız artık siz o olmuşsunuzdur. O halde size bir soru; ne olduğunuza inanıyorsunuz?

Farkındalığınızı kullanırsanız inandığınız her şeyi görmeye başlarsınız. Böylelikle hayatınızı kurtarırsınız. Yaşamınızın tamamı öğrendiğiniz inanç sisteminin yönetimindedir. Her neye inanıyorsanız yaşadığınız hikayeyi o yaratır. Gerçek siz benzersiz ve tüm bildiklerinizin ötesindedir. Çünkü o hakikattir. İnsan olan siz gerçeksiniz. Bedensel varlığınız gerçektir.

Kendinizle ilgili inandıklarınız gerçek değil. Gerçek ya da kurgu yaratığınız hikaye bir sanat eseridir. Bir sanatçı olarak sanatınızı icra etmenizin hiçbir sakıncası yoktur. Güzellik var ya da yok, mutluluk var ya da yok. Sanatçı olduğunuza inanıyorsanız, o zaman her şey yeniden mümkün olur.

Kelimeler fırçanız hayat tuvalinizdir. Neyi çizerseniz çizin hatta başka bir sanatçının eserinden esinlenin önemli değil. Kendinizi en gerçek halinizle nasıl görüyorsanız onu resmedersiniz.

Şimdi bak bakalım tuvaline senin gerçekliğin neye benziyor? Hangi mesajı veriyorsun kendine ve etrafına ve ne kadarı gerçek seni yansıtıyor? Şimdi yeniden bir resim çizsen fırçan sözlerinse hayatın tuvalin nasıl bir mesajın olurdu farkında olduğun her an yeniden tuvalini resmedebilirsin şimdi dinleyen sen konuşan senle birlikte tüm gerçekliğini yaratmaya hazır mısın dünyaya ve kendine mesajın ne olacak?

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın