Görüş Bildir
Haberler
Bade Türe Yazio: Metaverse İnsanlığın Aydınlanması

etiket Bade Türe Yazio: Metaverse İnsanlığın Aydınlanması

Bade Türe
26.01.2022 - 14:07 Son Güncelleme: 13.02.2022 - 11:20

1. İnsanlık sınıfının mezuniyeti “aydınlanmadır”…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Varlık insan bedeninde geçirdiği nice enkarnasyonları sonucunda bir gün gelecek; bedenle yaşayan bir varlık olmadığını, sadece bedene odaklanmış ‘ruh’ olduğunu fark edecektir.

Varlık insan bedeninde geçirdiği nice enkarnasyonları sonucunda bir gün gelecek; bedenle yaşayan bir varlık olmadığını, sadece bedene odaklanmış ‘ruh’ olduğunu fark edecektir.

Aslında hiçbir eksiğinin bulunmadığını, her zaman her şeyin yolunda olduğunu, tam ve bütün olduğunu, tek bir varlık olarak Tanrı olduğunu, kısaca varlığının sonsuzluğunu fark edecektir. 

İşte insanlık tarihinde kendisinin mutlaktan geldiğini ve bedene odaklandığını fark ederek tekrardan aslen ‘O Mutlak ya da Tanrı olduğunu fark etmiş farkındalığın geldiği noktanın ismi “aydınlanma” olacaktır. Yani bu hayatı /hayatları yaşaya yaşaya madde- mekan zamanlı bu planda, gezegende gelinebilecek son noktadır aydınlanma. Aydınlanma aslen gelinen bir nokta değil, zaten bulunan noktanın fark edilmesidir. Aydınlanma bir realite değil tek gerçektir. 

Aydınlanmış üstat, veli, kişi artık Tanrı olduğunun farkında ve mutlak mutluluk, mutlak sevinç mutlak huzur, mutlak bilgelik, mutlak sevgi, mutlak güce varıldığında bedenin her hücresinde varlığının tüm katmanlarında yaşamaktadır ve işte O Tanrı olduğunu bilmektedir. İnsan varlığı, her ulaştığı realitenin keyfini bir süre çıkardıktan sonra o realiteden sıkılır. Bu da yeni realiteye duyduğu Özlemi yeni realitenin çağrısını oluşturur. İşte tam da burada bir alt versiyondan bir üst versiyona bir çağrı oluşur: METAVERSE yeni bir realite aracı, son zamanlarda en çok konuşulan konu; ilerletilmiş sanal gerçekliğin bilim, akıl ve teknolojik olgusunun dışında ben ruh bilinci ve akıl bilinci ile değerlendirmek istiyorum.

Size bunu bir örnekle anlatmak isterim.

Size bunu bir örnekle anlatmak isterim.

Bilgisayar oyunu ile oynayan çocuğu düşünelim oyunu da araba yarışı olarak seçelim. Arabayı kullanarak başkalarıyla ya da zamana karşı yarışmaktadır. Arabasının marka ve modelini motor gücü, vites çeşidi ya da maksimum hızı gibi özelikleri seçen çocuk aynı zamanda oyun içinde yarışacağı yarışmacının cinsiyeti, karakteri araba sürüş kabiliyetini, eğilimlerini, agresif ya da sakin olmasını mücadeleci ya da güvenliği ön plana alması özeliklerini seçebilmektedir. 

Çocuk oyuna başladığında ne yapacağını bilememektedir. Sonraları ustalaşacak, hangi arabayla, hangi sürücü ile yarışacağını çok iyi bilecektir. Önceleri henüz tecrübesizken hızlı arabayla çokça zaman kaybeder, kazalar yapar. Oysa kullanımı kolay ve otomatik vitesli bir araba ile de oyunu tamamlayıp birinci olabilirdi. Metaverse de tıpkı bilgisayar oyunları gibi sanal bir gerçeklikte gerçek dünyada yapmaya cesaret edemediğimiz ya da yapmaktan büyük haz aldığımız birçok şeyin uzantısı olarak belki de bizi orada kazandığımız tecrübeler, cesaretler, deneyim ve alışkanlıklarla, kendi gerçek dünyamızda daha başarılı, daha cesur, eylem odaklı kişilere de dönüştürebilir. 

Çünkü tıpkı bilgisayar oyununu oynayan çocuk gibi kendisine yarışmak için seçtiği karakter ise oyundaki uzantısıdır. Tüm her şeyi yapan kişinin arkasında yine kendisi vardır. İşte bu modellemeye göre as olan ruhtur. Yani çocuğun kendisidir.

Bilinçaltının işleyişi de inandığı tüm doğruların eylemsel karşılığına göre en çok neyi yapıyor ise ona inanan bir düşünce şekline sahiptir.

Bilinçaltının işleyişi de inandığı tüm doğruların eylemsel karşılığına göre en çok neyi yapıyor ise ona inanan bir düşünce şekline sahiptir.

Başarısız olacağına inanan bir bilinçaltı, kişiyi hep başarısız olacağı deneyimleri çeker ve günün sonunda deneyimlediği her başarısızlığı gerçeği olur. Metaverse de bu dünyada cesaret edemediği tüm gerçekliği deneyimler ve buna inanırsa realitesinde de bunu uygulayacak inanca dönüşmesi kaçınılmaz olacaktır. As olan kişinin ruhudur yani tek gerçeklik hangi boyutta realiteyi deneyimlerse deneyimlesin ruh bu gerçekliğe ulaştığı an aydınlama gerçeği ile yüzleşecektir. 

Şimdi bir soru, metaversede tanrı kim olacak insanlık mı, yapay zekalar mi?  Ve biz metaverse tam da içinde yaşıyorsak tıpkı rüya içince rüya gibi planlanan bu paralele evrende deneyimlerin başlangıcı yine insanlığın Tanrı arayışı ve gerçeğe öze ulaşma Özlem’i bu bağlamda çocuk (ruh) araba yarışçısı ve arabaya ( kişilik ve beden ) odaklanmış , bilgisayar ortamında oynadığı araba yarışı oyununda ( tekamül ettiği realite , plan ) oynadığı her oyunda ( enkarnasyon ) araba kullanmayı öğrenmektedir ( tekamül ederek farkındalığın artması ) bir gün oyunun tamamını bitirdiğinde, araba yarışıyla ilgili her şeyi fark ettiğinde, artık yarışmaktan sıkıldığında oyunu oynamaktan vazgeçecek ve tekrardan kendi öz benliğine yani sürü karakterine değil aslen oyuncuyu oynayan kişi olduğunu hatırlayacaktır.

Şayet metaversede insanlık bunu başarırsa orada edindiği tüm deneyim, tecrübe, başarıya bağımlılık geliştirmeden gerçek dünyasına dönüşü tamamlayabilir bu da ancak aydınlanma öz ile buluşmakla olacaktır. Tüm realitelerin arkasındaki tek gerçeğin farkındalık ve ruh akıl bilinci olduğunu idrak edebilenler hem metaversedeki dünya ile hem de gerçek dünya arasında bağı rahatlıkla kuracaktır. Aksi olduğu an zaten hem realiteden kopuk, hem de bir daha özle buluşmayan gerçek ile sanal arasında sıkışıp kalan yaşayan ölü misali insanlar dönüşmekte bir seçenektir. 

O zaman? Sizce metaverse ve aydınlanma birlikte olursa insanlık içim kurtuluş mu olur yoksa insanlığın bitişi ve yeni bir insan modelini geçişimiz mi olacağız hepsini yaşayarak göreceğiz. İnandığım tek şey hangi realiteyi deneyimlersek deneyimleyelim arkasında ki tek gerçeği unutmamak ruh ve akıl bilincini o zaman her şeyin tek özü yine kendimiz olduğu farkındalığına ulaşabiliriz.

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Dikmen

Aydınlanma diyerek Ortaçağ'a güzelleme yapmış. Şizofreni ve anlamın yitimi çağın gerçekliği oldu 🤣