Görüş Bildir
Haberler
Bade Türe Yazio: 2020 Bir Film Adı Olsaydı

etiket Bade Türe Yazio: 2020 Bir Film Adı Olsaydı

Bade Türe
31.12.2020 - 15:44

Bununla ilgili birçok film senaryoları yazılmaya başlandı bile. İyi bir korku filmi, fantastik kurgu, psikolojik gerilim trajikomik hepsi de olurmuş. Soluksuz hayatlarımızı uzaktan izlediğimiz bir yıldan geçtik. Soluksuz derken evet bu yıl nefeslerimizi her anlamda tuttuğumuz bir yıl oldu. Nefes alırsan ölürsün, verirsen öldürürsün. Arası zaten yok, kendi hayatlarımızın dışında başkalarında hayatını önemsediğimiz, dokunduğumuz, karşı tarafa yaptığımız her davranışın geri dönüşlerini iyi kötü aldığımız bir yıl, ev de kal, güvenli kal sloganı hayatımızın tam ortasından, evimizin duvarında asılı kaldı, hâlâ da orda en güzel köşede yerini almakta :)  

Evini otel gibi kullananlar için de evin kıymeti üzerine büyük sınav verdiler. Bu yıl gidebildiğimiz en uzak yer bir oda ilerisi oldu. +Nerdesin? -Mutfakta +Hımm sen? -Ben salonda Netflix. Her bir oda bir mekan görevi gördü. Lokasyon at hangi oda dememize az kalmıştı :)))) Ekmek yapmak hiç bu kadar havalı bir şey olmamıştı. Ben de tabi hemen öğrendim. Neler neler öğrenmedik ki? Evde spor yapan biriydim ama evdeki tüm eşyaların birer spor aleti olduğuna da bu yılda idrak ettim. Sandalyeler, masalar koltuklar, kapılar, duvarlar hepsi gelişimiz için birer araçmış. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Instagram gerçeği zaten uzun zamandır hayatımızdaydı. Bu yılla birlikte vazgeçilmezimiz oldu. TikTok hayatımıza bomba gibi düştü.

Instagram yetmezmiş gibi TikTok fenomenleri de yerini aldı. Hepimiz bir sefer de olsa karantina günlerinde ayna karşısında dans etmişizdir. Dans nasıl da iyi geliyormuş bize. Benim zaten hayatım dans ama bunu hiç denememiş olanların performanslarına da şapka çıkardım. Oyun ve dans bence bizim ilk öğrendiğimiz hatta öğrenerek bu dünyaya geldiğimiz yeteneğimiz, yetimiz olduğunu düşünüyorum. Bebeklerin 1 yaş itibarı ile müziklere verdiği tepkileri gözlemlemişsinizdir. Hepimizin içinde oynak birileri varmış o tarafımızı da keşfettik çok şükür :)) 

Oynatmaya ramak kaldığımız o karantina öncesi meydana gelen market savaşlarını kim unutabilir ki? Dünyadan maymunlar cehennemi görüntüleri... Tuvalet kağıdı ve makarna raflarda en çok aradığımız ama hep boş gördüğümüz. Bunca tuvalet kağıdı ve markarnayı ne yapacaklar derken Insta’da başlayan tuvalet kağıdı sektirme challengeları ile en azından birinin ne işe yaradığını da öğrenmiş olduk. Benim de bir iki sektirmişliğim var bir çoğumuzda yapabiliyor muyuz diye denemiştir. Kimse ben yapmadım demesin inanmam :)) Challenge tam kelime anlamını öğrenmiş olduk. En iyisi yastıkla olandı :) Valla zeki, eğlenceli ve mizah yeteneği hiçbir ülkede olamayacak kadar güçlü bir milletiz.  

Bize çok şey kattın 2020. Teklik ve yalnızlık kavramını da güzelce öğrettin bize. Tekmişiz aslında. Yalnızlık zaten karşıtı ile algılayacağımız bir şey değil mi? Eksikliği ile de ne kadar yalnız olmadığımızı da anladım çünkü yalnızlık bir tercih teklik zaten insanın doğası gereği varlık şekli. Bir oda ilerisin de eşine, annesine, babasına ve çocuklarına hasret kalan sağlık çalışanlarının hayatlarından acı acı geçtik. Bugün rahat nefes alıyorsak onların bu fedakarlığına borçluyuz.

2020 bir film olsaydı başrolü doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları alırdı. İyi ki varsınız.

2020 bir film olsaydı başrolü doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanları alırdı. İyi ki varsınız.

Aile olmanın da nedenli önemli olduğu, bir kahve eşliğinde dost sohbetlerinin kıymetini eksikliklerinde anladığımız, tek başına da mutlu oluna bileceğimizi bize sahip olduklarımızın eksikliğini hissettikçe anlatan hiç bitmeyecek diye de korktuğumuz bir yıldı. Işığına sahip çık, sınırını koru, tek başına mutlu olursan dünyayı mutlu edersin ve buna benzer kişisel gelişim sözlerinin tam da bu günler için yazıldığını deneyimlediğimiz bir yıldı. Tıpkı sağlığı sağlıksızlıkla; iyiliği kötülükle; güzeli çirkinle anladığımız, hayatın gerçeği olan dualiteyle negatif olan her duygunun zıttına daha fazla önem verdiğimiz, özlem duyduğumuz ve bu yıldan sonra da gerek kişisel gelişimin gerek astrolojinin bize daha fazla rehberlik yapacağı yılların tohumlarının da atıldığı bir yıl oldu.

 Gideni de güzel yollamak gerek. O yüzden bizden aldıkların ve kattıklarınla unutulmaz bir yıldın 2020, güle güle ve hoş geldin 2021... 

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın