Görüş Bildir
Haberler
Bacaklar İçin 4 Temel Hareket

Bacaklar İçin 4 Temel Hareket

Benan Altunay
10.04.2014 - 14:30 Son Güncelleme: 10.04.2014 - 14:49

Bacaklarınızın şekle girmesini sağlayacak bu 4 temel egzersizi yaptıktan sonra, minileri üzerine geçirmeniz için hiçbir engel kalmayacak.

Geniş çömelme

Bacaklarınızı omuz hizasından geniş olacak şekilde açın. Ayaklarınız saat 10 ve 2 yönlerini göstersin. İkiye kadar sayarak çömelin. 1 saniye çömelme pozisyonunda kalın. Sonra tekrar ikiye kadar sayıp kalkın.

Balerin duruşu

Bacaklarınızı birleştirin ve topuklarınız yapışık kalmak üzere ayaklarınızı biraz aralayın. Dengede durmakta zorlanırsanız bir duvara tutunarak parmak ucunuzda yükselin. İkiye kadar sayarak yarım çömelme pozisyonu alın ve yine ikiye kadar sayarak topuklarınız birleşik bir biçimde kalkın.

Topla çömelme

Bacaklarınızı omuz genişliğinizde açın. Orta büyüklükte bir lastik top ya da yuvarlanmış havluyu bacak aranıza yerleştirin. Topu bacaklarınızla sıkıp ikiye kadar sayarak çömelin. Bu pozisyonda 1 saniye kalın ve yine ikiye kadar sayarak kalkın.

Geniş çömelme ve kol savurma

Bacaklarınızı omuz hizasından biraz daha geniş şekilde ayarlayın. Ayaklarınız saatin 2 ve 10 yönünü gösterecek şekilde aralayın. Küçük boy bir dambılı iki elinizle karnınızın hizasında dikey olarak tutun. Kollarınızı kırmadan dambılı omuz hizasına kadar kaldırın. Sonra ikiye kadar sayarak çömelebildiğiniz kadar çömelin. 1 saniye bu pozisyonda kalın ve kalkarken dambılı yavaşça indirin.

haber kaynağı: 724saglik.org/fit-yaşam

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
4
4
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın