Görüş Bildir
Haberler
Bacağınızdan Vurulduğunuz Zaman Başınıza Neler Geleceğini Merak Ediyor musunuz?

Bacağınızdan Vurulduğunuz Zaman Başınıza Neler Geleceğini Merak Ediyor musunuz?

cakyz
23.10.2016 - 20:49 Son Güncelleme: 03.11.2021 - 13:03

Bacaktan vurulma olaylarının filmlerde yalnızca bir uyarı anlamı taşıdığını ve ölümcül bir tehlike yaratmadığını görmüşüzdür. Peki olay gerçekten bu kadar masum mu? İşte bacak yaralanmalarının gerçek hayatta sebep olabileceği durumlar:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filmlerden öğrendiğimize göre bacaklar, birini öldürmek amacıyla değil, uyarmak amacıyla vurmak için en uygun noktadır.

Ve bir filmde bacağından vurulan karakterin öyle çok büyük bir tepki vermediğini, bacağını sürüyerek yürümeye devam ettiğini çokça görmüşüzdür. Ancak gerçekte bacak yaralanmaları bu kadar basit ve önemsiz değildir.

Bacağa isabet eden mermi, bacağın kesilmesini gerektirebilir ve bâzı durumlarda ölüme sebep olabilir.

Bu tip ciddi durumlar, bacakta yer alan belirli damar ve arterlerin zarar görmesi durumunda ortaya çıkar. Bilim insanları son olarak bacak yaralanmalarında kanamayı durdurmaya yönelik yapılması gerekenleri bilgisayar ortamında üç boyutlu olarak modelledi ve geçtiğimiz günlerde videoyu bir konferansta tanıttı.

Bu çalışma, mermi, şarapnel ve patlayıcıların sebep olduğu yaralanmaların modellendiği ilk simülasyon olma özelliği taşıyor.

Vücudun başka bölgelerinde gerçekleşen yaralanmalar üzerine çalışmalar yürütülmüştü ancak yukarıda belirtilenler gibi pek çok sebeple yaralanan bacakların kişi için nasıl bir tehlike yaratabileceği ilk kez bu kadar ayrıntılı bir biçimde modellendi.

Araştırmacılar, simülasyonu yaratmak için bacağın farklı bölgelerinden pek çok röntgen görüntüsü aldı ve bunlar üzerinde çalıştı.

Araştırmacılar, simülasyonu yaratmak için bacağın farklı bölgelerinden pek çok röntgen görüntüsü aldı ve bunlar üzerinde çalıştı.

Bunun ardından yaralanmalarda bacağın hangi bölgesinden kanın ne kadar yoğun bir biçimde aktığını araştıran doktorlar, herkesin, özellikle de savaş doktorlarının eğitimi için kullanılabilecek, aslına uygun bir bilgisayar çıktısı elde etti.

Bu çalışma, aynı zamanda bugün hayvanlar üzerinde sürdürülmekte olan eğitimlerin sonlanmasını sağlayabilir.

Ancak her ne kadar gerçeğe uygun olsa da, bu modelin şu an için eksikleri bulunmakta. Örneğin yaralanma durumunda kemiklerin görebileceği zararlar ve bunlara karşı alınacak önlemler, aynı bacak üzerinde birden fazla yara bulunması durumunda yapılması gerekenler henüz bu simülasyonda yer almıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışmanın başında bulunan Jeff Eldredge, modellemenin henüz tamamlanmadığını ve konu üzerindeki çalışmaların devam edeceğini belirtiyor.

Kaliforniya Üniversitesi araştırmacıları tarafından hazırlanan bu simülasyon, umuyoruz ki hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen deneylerin sonlanmasına yardımcı olur ve birbirimizi vuracak kadar gözümüzün döndüğü bu dünya düzeninde insanları sağlığına kavuşturmak konusunda fayda sağlar.

İşte konu hakkında hazırlanan video:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
390
138
118
46
42
40
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın