Görüş Bildir
Haberler
Azerbaycan Formula 1'e İlk Kez Ev Sahipliği Yapacak

Azerbaycan Formula 1'e İlk Kez Ev Sahipliği Yapacak

Batuhan
18.12.2015 - 11:48

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov, Formula 1 ile 10 yıllık anlaşmaları bulunduğu ve ilk 5 yıl yarışı düzenleyeceklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov, Formula 1 ile 10 yıllık anlaşmaları bulunduğu ve ilk 5 yıl yarışı düzenleyeceklerini söyledi. 

Rehimov, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 2016 sezonunda Azerbaycan'ın ilk kez ev sahipliği yapacağı ve 19 Haziran'da yapılması planlanan Bakü Grand Prix'siyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Formula 1'e ilk kez ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyleyen Rehimov, Azerbaycanlıların büyük ilgi gösterdiği bu yarışta Bakü'nün güzelliğini tüm dünyaya göstereceklerini belirtti.

Yarışın startının başkentin ünlü Azadlık Meydanından verileceğini, araçların Hazar Denizi'nin kıyısındaki caddeden geçerek tarihi İçerişehir'in etrafını turlayacağını vurgulayan Rehimov, 'Pilotlar 6 kilometre mesafe kat edecek ve 51 tur atacak. Formula 1 otomobilleri 20 zorlu virajdan geçecek, araçların hızı 2 kilometrelik düz caddede 340 kilometreye kadar çıkacak' dedi. Bilet satışlarının yarın başlayacağının altını çizen Rehimov, '30 bin bilet satılacak. Her bütçeye uygun bilet olacak. Azerbaycan vatandaşlarına ise yüzde 40 indirim yapılacak' ifadelerini kullandı. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
3
1
1
1
0
0