Görüş Bildir
Haberler
Aysu Melis Bağlan Yazio: Dört Büyükler Maça Çıkmazsa?

etiket Aysu Melis Bağlan Yazio: Dört Büyükler Maça Çıkmazsa?

Aysu Melis Bağlan
19.07.2021 - 17:57

Olabilir mi ki böyle bir şey? 'Olmaz' dediğinizi duyar gibiyim. Böyle bir şey hiç olmayacaksa bile kesin bir şeyler olabilir. 2021 yılında 4 kulübün başkanı bir araya gelince 'tarihi' ilan ettiğimiz gece vardı ya... O gece usulen oldukça geç kalınmış bu buluşmanın esasa dair umut veren anlamları vardı benim için. Gelin, biz hukuki altyapısına bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kulüpler ilk kez "birlikte mağdur" olduklarını düşündükleri için olsa gerek birçok kutu açıldı. Hafif kötüler söylenmese de fısıldandı.

Kulüpler ilk kez "birlikte mağdur" olduklarını düşündükleri için olsa gerek birçok kutu açıldı. Hafif kötüler söylenmese de fısıldandı.

Kulüplerin talepleri yerine getirilmediği takdirde 'müsabakalara bile çıkmayız' tavrının gerçekleşebileceğini düşünmemekle birlikte böyle bir senaryo gerçekleşirse eğer Futbol Müsabaka Talimatı’nın hükümleri geçerli olacak. 

Bir müsabakanın ilan edilmiş olan saatinde sahaya gelmeyen, sahaya gelse bile sahaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takımlar hakkında öncelikle hükmen mağlubiyet kararı veriliyor. 

Bununla birlikte puan silme cezası da peşinden geliyor. Sistematik olarak müsabakaya gelmeyen takımlara ise hükmen mağlubiyet kararı verilir ve 2 kez bu durum tekrarlanırsa bir alt lige düşürülüyor.

TFF'yi temmuz ayının son günlerinde önemli bir oturum bekliyor.

TFF’nin Olağan Genel Kurulu'nun yapılacağı toplantıda ağırlıklı olarak gelir-gider tablosu ve faaliyet meseleleri gündemde olacak. 

Bizi ilgilendiren ise TFF statüsündeki yapılması planlanan değişiklikler konusunda Olağan Genel Kurul'a taşınacak gündemin ne olacağı... 

Çünkü AİHM kararı sonrasında bütün Türkiye’nin, medyanın, federasyonun sus pus olması; kimsenin TFF’nin görevini yapması için baskı oluşturmaması, Kulüpler Birliği’nin hafif çıkışlarla bazen var olduğunu hatırlaması gibi durumlar söz konusu oldu.

2021 yılında 4 başkanın bir araya geldiği yayına ‘tarihi yayın’ yakıştırmaları yapıldı. Bu programın ardından bazı konuların gündeme gelmesi TFF'nin vereceği kararlarında etkili olacak mı, bunlar için bir eylem planı düşünüldü mü gerçekten merak ediyorum.

TFF Statüsü'nde değişiklik nasıl olmalı?

TFF Statüsü'nde değişiklik nasıl olmalı?

'TFF statüsünde herkesin dikkatini çekmesini istediğim konu 61. madde. 

Bu maddede Tahkim Kurulu'nun oluşumundan bahseder. Zaten Tahkim Kurulu’nun görev süresiyle TFF Yönetim Kurulu’nun görev sürelerinin eş görülmesiyle bu iki kurumun göbek bağının asla kesilemediğini ve taraflı ve bağımlı oluşun yasal altyapısının nasıl düzenlendiğini ne yazık ki görüyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti aleyhine açılan davalar sonunda, bir seneyi aşkın bir zaman geçmesine rağmen kimsenin göz göze gelmemesinin başka bir açıklaması olabilir mi sizce?

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lejon

GALATASARAY VE FATİH TERİM DÜŞMANI KADININ YENİ YAZISI!