Görüş Bildir
Haberler
Ayaklara Özgürlük: Bir Gecede Nasırdan ve Kabarcıklardan Kurtulmanın En Sağlıklı Yolları

Ayaklara Özgürlük: Bir Gecede Nasırdan ve Kabarcıklardan Kurtulmanın En Sağlıklı Yolları

Rinascita
23.07.2017 - 22:49

Güzel ayakkabı tutkunlarının iki ortak problemi vardır: nasırlar ve su kabarcıkları. İyi haber şu ki; ikisi de tedavi edilebilir. Bright Side'dan sizler için derlediğimiz galeride, nasır ve su kabarcıklarından kurtulmanın 11 dahiyane yolunu sizler için bir araya getirdik. Hazırsanız, başlayalım. 👊

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kabarcıklar nasıl tedavi edilir?

Eğer bu su kabarcıkları küçük ise, en iyisi hiç dokunmamak olur. Ayakkabılarınızı belli zaman aralıklarında değiştirin, kabarcıkların etrafını oksijenli su ve alkol ile temizleyin. Bir iki güne kendiliğinden kaybolacaktır.

Eğer su kabarcığı büyükse, patlatın ve içindeki iltihabın akmasını sağlayın. Cildi kesmeyin. Antiseptik ile pansuman yapın ve gerekirse hava alan yara bantlarından kullanın.

Kabarcıklardan kurtulmanın birkaç kolay yolu vardır.

  • Manganez yöntemi: Kabarcığı kısa bir süreliğine bu şekilde temizleyin. Eğer işe yaramazsa, tekrarlayın.

  • Tuz: Her çeşidi işe yarayacaktır. Bir çay kaşığı tuzu 1 litre kaynamış suyla karıştırın. Ayaklarınızı yalnızca yıkayıp, suyu emmesini bekleyin. 

  • Papatya ve aynısefa: Bu iki bitki de antibakteriyel etkiye sahip. Bu ikisiyle hazırladığınız karışımda buhar tedavisi uygulayarak ayağınızdaki su kabarcıklarını kurutabilirsiniz.

  • Yumurtaların zarar görmüş cilde pozitif etkisinin olduğu kanıtlandı. Taze yumurtayı kırın ve beyazını kabuğundan ayırın. Yara bandı yardımıyla kabarcığa yapıştırın, ertesi gün iyileştiğini göreceksiniz.

Nasırları nasıl tedavi etmeli?

Nasırları nasıl tedavi etmeli?

Bu konuda bilinen birçok tedavi yöntemi bulunuyor. Fakat bunların hepsi nasırı yumuşatıp, sonrasında da bir şekilde kavlatmayı içeriyor. Bütün ayağı sonrasında nemlendirmeyi unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda
  • 1/3 oranında sirke ile suyu karıştırın. Uyumadan evvel nasıra uygulayın ve yara bandıyla veya kompresle destekleyin. Sabah kolaylıkla soyulacaktır. 

  • Limon: En etkili yol, limon kabuğunu biraz posa ile buharla yumuşatılmış cilde uygulamaktır. Uyumadan önce bunu yaparsanız, 3-4 gün sonra ayağınızı tuzlu ılık su ile ayağınızı temizleyin. Sonrasında da nasırı kaldırın. 

  • Aloe: Bir yaprak kesin, nasıra uygulayın, hava girişini engelleyecek şekilde kapatın, son olarak da yara bandı ile kapatın. Sert nasırlar 12-24 saat arasında yumuşar, sonrasında hemen kaldırabilirsiniz.

  • Uyumadan önce temiz ayağı ayçiçek yağı ile ovun. Nasır yumuşayana ve ortadan kaybolana kadar devam edin. En hızlı yöntem değildir, ama inanılmaz bir şekilde güvenilirdir.
  • Karbonat ölü deri hücrelerinden kurtulmanıza yardımcı olur ve yenilenmeyi hızlandırır. 2 yemek kaşığı karbonatı ılık suya ekleyin ve 15 dakika boyunca ayaklarınızı bu suyun içine koyun. Küçük bir nasır, bu şekilde ponza taşıyla kolaylıkla düşecektir.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
58
45
42
39
38
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?