Görüş Bildir
Haberler
Ay Tutulması Başladı mı, Ne Zaman Olacak? 600 Yılın En Büyük Ay Tutulması Türkiye'de Görülecek mi?

Ay Tutulması Başladı mı, Ne Zaman Olacak? 600 Yılın En Büyük Ay Tutulması Türkiye'de Görülecek mi?

Parçalı ay tutulması için geri sayım başladı. Son yüzyılın en uzun Tam Ay Tutulması olacak gökyüzü olayının burçlar üzerinde de önemli etkisi olacağı tahmin ediliyor. Astroloji meraklıları, ay tutulmasını ne zaman ve saat kaçta olacağını araştırıyor. Ayrıca ay tutulmasının Türkiye’de gözlenip gözlenmeyeceği de gündemde. Peki, ay tutulması ne zaman olacak? İşte detaylar..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ay tutulması ile ilgili internette yapılan araştırmalar çoğalmış durumda. Gökyüzünde bu sabah saatleri itibariyle 600 yılın en uzun ay tutulması yaşanmaya başlandı. NASA’ya göre, ABD’de Kunduz ayı (Beaver Moon) olarak bilinen kasım dolunayı, cuma günü erken saatlerde 3 saat 28 dakika boyunca dünyanın gölgesinde kalacak.

Ay Tutulması Ne Zaman Olacak?

Ay Tutulması Ne Zaman Olacak?

3.5 saat sürecek ay tutulması, ABD doğu yakası saatiyle (EST) cuma gece yarısı 01.02’de başladı, sabaha karşı 04.02’de yüzde 99 tutulma oranıyla en yüksek seviyesine ulaşacak.

Perşembeyi cumaya bağlayan gece yaşanacak Ay tutulmasının

2021'in son Ay tutulması olduğu kaydedildi. Bir sonraki Ay tutulması 16 Mayıs

2022’de gerçekleşecek.

Ay Tutulması Türkiye’de Gözlemlendi mi?

Tutulmayı izlemek için en iyi yer, tutulma başladığında gece olacağı için 3.5 saatin neredeyse tamamının görüleceği Kuzey Amerika olacak.

Ay batışı, tutulma sona ermeden önce Güney Amerika ve Batı Avrupa’da gerçekleşiyor, bu nedenle sonraki aşamaları kaçıracak ve Afrika veya Orta Doğu’da hiç görünmeyecek.

Ay tutulması Türkiye’den gözlemlenmeyecek.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın