Görüş Bildir
Haberler
Avusturya'da Onlarca Sığınmacı Ölü Bulundu

Avusturya'da Onlarca Sığınmacı Ölü Bulundu

Onedio Medya
27.08.2015 - 18:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avusturya'nın başkenti Viyana'nın güneyinde bir araçta onlarca sığınmacının cesedine ulaşıldı.

Mültecilerin cesetlerinin bulunduğu kamyon, A4 otoyolunda park etmiş halde bulundu. Sayıları 50'yi bulduğu belirtilen sığınmacıların kamyon kasasında havasızlıktan boğularak can verdikleri tahmin ediliyor.

DW'nin haberine göre Emniyet Müdürü Doskozil düzenlediği basın toplantısında, tam ölü sayısı hakkında bilgi vermedi, Doskozil, '40 ya da 50 kişinin öldüğü tahmin ediliyor' dedi.

Doskozil, sığınmacıların bulduğu kamyomu otoban kenarında bırakıp kaçan insan kaçakcılarının arandığını belirtti. Kamyonun dün otobana bırakıldığını tahmin eden Emniyet Müdürü, ancak sığınmacıların büyük olasılıkla çok daha önceden hayatını kaybettiğini söyledi. Doskozil sığınmacıların havasızlıktan boğularak mı öldüğü yönündeki soruları yanıtsız bırakarak, konunun araştırıldığını kaydetti.

'İçişleri Bakanı: İnsan kaçakçıları masum değil, suçlu'

Trajediyle ilgili açıklama yapan Avusturya İçişleri Bakaı Johanna-Mikl-Leitner, 'İnsan kaçakçıları suçlu. Onların hala sığınmacılara yardım edenler olduğunu iddia edenlere artık yardım edilemez' dedi. Bu trajedinin Avrupa genelinde önemli bir sinyal olarak algılanması gerektiğini söyleyen Bakan, AB sınırlarında artık sığınmacılara yardım edilecek merkezler oluşturulması gerektiğini belirtti.

Merkel: 'Haber hepimizi sarstı'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avusturya'daki sığınmacıların yaşadığı trajediyle ilgili açıklama yaptı. Viyana'da Batı Balkan Konferansı sırasında açıklama yapan Merkel, 'Bu korkunç haber hepimizi sarstı. Ölenler daha fazla güvenlik ve koruma aramak için yollara düşen ve böylesine trajik bir ölümle hayata veda etmek zorunda kalan insanlardı' dedi.

DW | Fotoğraflar: Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0