Görüş Bildir
Haberler
Avustralya Başbakanı'ndan Yangın Krizinde 'Hata Yaptık' İtirafı

Avustralya Başbakanı'ndan Yangın Krizinde 'Hata Yaptık' İtirafı

Ülkesindeki yangınlarda 28 insan ve yüz binlerce hayvan can verirken, Hawaii'de tatil yaparak yangınları ciddiye almaz bir görüntü çizen ve bu nedenle tepki toplayan Avustralya Başbakanı Scott Morrison, 'Bazı şeyleri sahada çok daha iyi halledebilirdim' diyerek pişmanlığını dile getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralya’yı aylardır kasıp kavuran orman yangınlarıyla mücadelede yetersiz kalmakla eleştirilen Başbakan Scott Morrison, hata yaptığını itiraf ederek soruşturma açma sözü verdi.

Ülkenin önemli bir kısmı alevlere teslim olurken son bir itfaiyecinin daha yaşamını yitirmesiyle birlikte ölü sayısının 28’e çıktığı Avustralya’da tepkilerin hedefindeki Morrison, ABC televizyonuna konuştu.

Hawaii tatili için "Çok yoğun bir yıldı. Çocuklarıma söz vermiştim" dedi.

Ülkesi yangın yerine dönmüşken tatile çıkmasıyla da eleştiri konusu olan Morrison, ilkin Yeni Güney Galler eyaletinde gitmeyi düşündüğünü ancak planlarını değiştirmek durumunda kaldığını belirtirken, tatile Hawaii’ye gitmemesi gerektiğini kabul etti. 

Başbakan, “Her işin en büyük zorluklarından biri işle aile sorumlulukları arasında denge kurmaktır. Çok yoğun bir yıldı. Çocuklarıma söz vermiştim” diye ekledi.

Küresel ısınma ile mücadelede etkisiz kalmakla eleştiriliyor

Küresel ısınma ile mücadelede etkisiz kalmakla eleştiriliyor

Yangınla mücadelede başarısız olduğu gerekçesiyle bazı kesimler tarafından istifası istenen başbakana ayrıca son yangınlarla birlikte gündeme gelen Avustralya’nın karbon salımını 2005’e kıyasla 2030 itibarıyla yüzde 26-28 oranında azaltma hedefi hatırlatıldı.

Morrison yöneltilen soruya cevaben, “Emisyonları azaltmak ve elimizden gelenin en iyisini yapmak, daha iyi olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yangınlarda 500 milyona yakın canlının yaşamını yitirdiği belirtiliyor. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Morrison'ın elini sıkmamış, 'sen bir aptalsın' demişlerdi 🎥

Cobargo kasabasında bir kadının yangınla mücadeleye yeterince kaynak aktarmamakla eleştirdiği Morrison'a 'Budala', 'Bir daha buradan oy alamazsın' diye bağıranlar olmuştu.

Morrison'ın faciaya yaklaşımı ile ilgili bir flood 👇

Cuma günü Avustralya çapında düzenlenen iklim değişikliği protestolarına on binlerce kişi katıldı.

Cuma günü Avustralya çapında düzenlenen iklim değişikliği protestolarına on binlerce kişi katıldı.

Sydney, Melbourne ve Canberra'nın başını çektiği büyük şehirlerde göstericiler Morrison hükümetinden fosil yakıt kullanımının bırakılması sürecine girilmesini talep etti.

Yaz mevsimindeki Avustralya'da yağmur mevsimine girilmeden yangın krizinin bitmesi beklenmiyor.

Sputnik News ve Independent Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
39
7
5
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
psyhedelichead

Bunlara verilen roller hep aynı.. hata yaptık derler, kandırıldık derler ama hala aynı yerde dururlar. Gidin lan bi rahat bırak bulunduğunuz Ülkeleri..

HAZEL LiFE

"Çocuğum ülkemiz yanıyor" diyemedin mi?

KoSeKu

Avustralya yı batı medyasında iyi bir ülke gösterenler nerde?

AntiFa

Dünyanın her yerinde aptal yöneticiler olabilir ama aradaki fark şu arkadaşım orada halk başbakanın götüne tekme vurup yollarken bizde suçlu olduğu halde yön... Devamını Gör