Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Yakasının En Yeni Semtleri

Avrupa Yakasının En Yeni Semtleri

Emlak Global
26.01.2015 - 02:30 Son Güncelleme: 26.01.2015 - 10:12

Avrupa Yakasının En Yeni Semtleri

Kanal İstanbul, 3. Köprü ve 3. Havalimanı ile İstanbul’da oluşturulan yeni şehirde; Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı hayata geçiriliyor. Bu yatırımların en önemli halkalarından 3. havalimanında faaliyetler hızla devam ederken, yalnızca havalimanı için harcanacak tutar 26 milyar Euro’yu buluyor.

İstanbul’da yapılacak 3. havalimanın ihalesini kazanan Cengiz Kolin-Limak-Kalyon-Mapa OGG (Ortak Girişim Grubu) KDV dahil 26 milyar Euro bedelle Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını hayata geçiriyor.

Kim Ne Dedi?

LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkam Nihat Özdemir

750 milyon Euro köprü kredisi aldık. Mayıs ayında esas büyük anlaşmayı yedi banka ile yapacağız. Rakam 4.5 milyar Euro olacak. 1 milyar Euro da öz sermaye kullanacağız.

29 Ekim 2017 tarihinde açılması planlanan havalimanı ilk aşamada yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.

Kanal İstanbul, güzergâhıyla ilgili teknik çalışmalar yapılırken hem 3. Havalimanı hem de 3. Köprü güzergâhı dikkate alınıyor.

Tamamlandığında İstanbul’da iki yeni yanmada ve yeni bir de ada oluşturacak çılgın projenin, (Kanal İstanbul) kamuoyunda duyulmasıyla birlikte çevresindeki arazilere yoğun talep geldi. Arnavutköy İlçesi’nin Bolluca, Haraççı, Boğazköy, Boyalık, Yeniköy ve Taşoluk Mahalleleri, Başakşehir İlçesi’nin Kayabaşı, Bahçeşehir ve Ziya Gökalp Mahalleleri’ndeki arsaların fiyatı projenin açıklamasından bu yana 2 ile 4 kat oranında arttı.

Yeni Şehir hattı boyunca geliştirilen markalı konut projeleri yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Tüm gelişmelerin en değerli noktalarından birini oluşturan Kayabaşı ve Ispartakule’de, gelen talebi karşılamak üzere firmalar birbiriyle yarışıyor.

Kaynak: http://www.emlakglobal.com/avrupa-yak...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın