Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'da Performanslarıyla Göz Kamaştırıp NBA’e Giden 11 Basketbolcu

Avrupa'da Performanslarıyla Göz Kamaştırıp NBA’e Giden 11 Basketbolcu

Tugberk EVRAN
20.04.2022 - 12:00

Euroleague'de oynadıkları basketbolla gözlerine üzerine çekip dünyanın 1 numaralı basketbol ligi NBA'e geçiş yapan 11 basketbolcuyu sizler için listeledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Drazen Petrovic

1. Drazen Petrovic

İspanya'da harika işler çıkartıp NBA'e geçiş yapan Sibenik doğumlu efsane Drazen Petrovic henüz 28 yaşındayken 1993 yılında geçirdiği araba kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Avrupa basketbolu için son derece önemli olan Petrovic'in 3 numaralı forması Nets tarafından emekliye ayrılmıştı. ESPN ve NBA'in ortaklaşa yaptığı Once Brothers isimli belgesel Petrovic'in büyüklüğünü anlamak için izlenmesi gereken yapımlardan birisidir.

2. Vlade Divac

2. Vlade Divac

Partizan'da başladığı kariyerinde Avrupa'da başarılara imza atarak NBA'de Los Angeles Lakers'a giden Divac, burada tarihin seyrini değiştirecek bir takasın içersinde yer almıştır. Kobe Bryant karşılığında Hornets'a takas edilen Divac ilerleyen yıllarda Kings'e geçerek kulüp tarihinin önemli oyuncularından birisi olarak tarihe geçmiştir. Kings tarafından da 21 numaralı forması emekli edilmiştir.

3. Peja Stojakovic

3. Peja Stojakovic

PAOK formasıyla Avrupa'da 5 yıl geçiren ve son sezonunda da harika istatistikler tutturan Peja'da formasını giydiği Sacramento Kings'de harika işler yaptı, bunun yanında 2002'de Yugoslavya'nın altın madalya kazanmasında büyük rol oynadı, kulüp özelindeki başarıları sonucu 16 Aralık 2014 yılında Kings'de giydiği 16 numaralı forması emekliye ayrıldı.

4. Pau Gasol

4. Pau Gasol

Daha lisedeyken takip edilmeye başlanan ve genç yaşta Barcelona ile çıktığı sezonlarda harika işler çıkartıp NBA'e yeşil ışık yakan Pau Gasol, Memphis ile ilk NBA anlaşmasına imza attı, ilk sezon ortalamasında neredeyse double-double istatistiklerine ulaşan Gasol, Lakers'da prime dönemlerini geçirdi.

5. Hidayet Türkoğlu

5. Hidayet Türkoğlu

Milli gururumuz olan ve şimdilerde Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Hidayet Türkoğlu, özellikle 2000 yılında geçirdiği harika sezon sonrası Sacramento Kings'e gitmeyi başarıp NBA'de bizi temsil etmişti. Hem Kings'de hem de Orlando'da sergilediği performanslarla ülkemizi gururlandırmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ricky Rubio

6. Ricky Rubio

İspanyol yıldız Barcelona'nın kazandığı 2009-2010 Euroleague şampiyonluğunda büyük paya sahipti, bunun öncesinde de NBA'de inanılmaz işler yapacağı düşünülen Rubio maalesef gittiği Timberwolves, Jazz, Suns ve Cavs takımlarında istediği performansı sergileyemedi.

7. Luka Doncic

7. Luka Doncic

Avrupa'da henüz 15-16 yaşlarındayken takip edilmeye başlanan ve Real Madrid formasıyla harika işlere imza atıp sonrasında Dallas Mavericks ile anlaşan Doncic, NBA'de geçirdiği ilk sezonda nasıl bir kumaşa sahip olduğunu dünyaya göstermişti. Hala daha Dallas forması giyen Doncic şimdiden tarihe geçeceğinin sinyallerini veriyor.

8. Arvydas Sabonis

8. Arvydas Sabonis

1964 Litvanya doğumlu olan Sabonis, Avrupa'da geçirdiği Koraç Kupası zaferli harika dönemden sonra NBA'de Portland'a gitmiş burada da bazı politik sebeplerden dolayı uzun yıllar takımının formasını giyememiştir, 86'da Draft edilen Arvydas tam 9 yıl yani 95'de Portland için oynayabilmiştir.

9. Mehmet Okur

9. Mehmet Okur

Efes Pilsen ile geçirdiği son sezonlarda harika işler çıkartan ve NBA'de ilk Pistons'a gidip sonrasında da Utah Jazz ile uzun bir maceraya çıkan Okur, bu süreç içerisinde 2004'de şampiyonluk yaşadı, ayrıca 2007 yılında da Steve Nash'in sakatlanması sebebiyle All-Star karşılaşmasında forma giydi. Okur'un bu açıdan ilklere sahip olması gurur verici

10. Dirk Nowitzki

10. Dirk Nowitzki

Nowitzki henüz genç yaştayken yetenekleri keşfedildi, koçu Pit Stahl tarafından geleneksel uzun oyuncu profilinden çıkartılıp şut kullanılır hale getirildi. Kısa süre içerisinde de adından sıkça bahsettiren Nowitzki için o dönemler son dönemlerin en iyi Alman oyuncusu dendi. NBA'e geldiğinde de Dallas dışında başka bir takımın formasını giymedi, Mavericks forması giyerken hem kulübe hem de kendi adına sayısız başarıya imza attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Toni Kukoc

11. Toni Kukoc

Avrupa'dan NBA'e ilk geçiş yapan oyunculardan olan Toni Kukoc, Avrupa'da sayısız başarı elde etmişti. Bu başarılar arasında 3 kez EuroLeague şampiyonluğu ve 3 kez Final Four MVP'liği bulunuyordu. Ayrıca hem İtalya'da hem de Yugoslovya'da ilgileri üzerine çekmişti. NBA'de gittiği Chicago Bulls'un Dream Team'i içerisinde yer alan Kukoc burada da tatmin edici bir performans sergilemiş ve 3 şampiyonluk yaşamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın