Görüş Bildir
Haberler
Avantaja Dönüştürün! Okulu Uzatmanın Dünyanın Sonu Olmadığının 13 Esaslı Kanıtı

Avantaja Dönüştürün! Okulu Uzatmanın Dünyanın Sonu Olmadığının 13 Esaslı Kanıtı

Dale Cooper
21.07.2017 - 15:54

Üniversite yıllarının hızla geçen güzel yıllar olduğu gerçeğinin yanında 4 yıllık ciddi bir stres süreci olduğu da kuşkusuz. Herkes bu süreci farklı şekilde deneyimliyor, farklı şekilde yaşıyor. 

Erkenden mezun olmak isteyen de var, üniversite yıllarının tadını birazcık daha çıkarmak isteyen de! Lakin, ekseriyetle okulu uzatan öğrencilerin yaşadığı çevresel baskı onların faydalanabileceği bir zaman diliminin önüne geçiyor.

O halde, okulu uzatmanın dünyanın sonu olmadığına ve faydalanabilinecek bir süreç olduğu gerçeğine biraz yakından bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle bu süreci hayatınızdaki bir kayıp gibi göstermeye çalışanlar olacak o yüzden hiçbir dış etmene kulak asmayın. Faydalanabileceğiniz bir süreç bu!

2. İlk 3 yıl panik, stres vb. şeylerle geçip son yıl bu ikiye katlanarak biraz savrulma yaratabilir. Bu süreç sizin için savrulmanın önüne geçme süreci!

'Sonrasında ne yapacağım?' stresinin getirdiği savrulmayı yaşamadan planlı hareket edeceğiniz bir yıl çıkıyor önünüze.

3. Bu süreçte kim olduğunuzu, profesyonel yaşamda ne yapmak istediğinizi ve okulu bitirdiğinizde hangi yöne atılmak istediğinizi düşünmek ve planlamak için vaktiniz olacak.

Başta bu sebebi göz önüne alarak okulu uzatmanın dünyanın sonu olmadığını ve bunu kazanıma dönüştürebileceğinizi kabul edin.

4. Mezuniyetin ardından yaşamın tüm yüküyle beraber, belki de pek aşina olmadığınız bir iş temposu başlamadan önce nefes alabileceğiniz birkaç zamandan biri.

thewarmglow.files.wordpress.com

Çünkü iş hayatına atıldığınızda elbette hayatınıza başka sorumluluklarda gelecek ve dürüst olmak gerekirse hem tüm bunlarla başa çıkmaya çalışıp hem de hayatta kendiniz için bir şeylere zaman ayırmak bir hayli zor.

5. İş hayatı temposuna dahil olmadan önce dilediğiniz gibi bir şeyler okuyup araştırabileceğiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yapmak istediklerinizi yapıp sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz...

7. Gönlünüzce gezip eğlenebileceğiniz ve özgür hissedebileceğiniz bir zaman dilimi. Çünkü ilerleyen yıllarda sandığınızın aksine bunlar için vaktiniz ya da enerjiniz olmayacak.

Haliyle de daha kısıtlanmış hissedeceksiniz.

8. O yüzden iş hayatına atılmadan böylesi bir dönem geçirmek ileri yıllardaki yoğunluğu yüksek zamanlar için bir motivasyon kaynağı olabilir.

Çalışma hayatınızda bir şeyleri kaçırmak, kendinize zaman ayıramamak omuzlarına sandığınızdan ağır bir yük yüklüyor. Öncesinde bir şeyler yapmış, gezmiş eğlenmiş, bir yerler görmüş olmak en azından yaşanmamışlık hissine bir nebze de olsa engel olacaktır.

9. Okulu uzattığınız dönem atılacağınız iş dalını derinlemesine düşünmekle beraber sektörü daha iyi tanımak, araştırmak yapmak ve bilgi toplamak için oldukça iyi bir süreç.

10. Ve dahası birkaç hafta sürecek az zamanlı bir staj için de!

O sektörde çalışan insanlarla tanışmak, çalışma şartlarını, avantajlarını ve zorluklarını öğrenmek ilerki yıllarda size büyük fayda sağlayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bu dönemi avantaja çevirmenin en iyi yollarından biri de ortalamanızı yükseltmek...

12. Mezuniyet teziniz, projeniz ve ödevlerinize titizlenmek için ciddi bir şansınızın olması.

13. Son olarak uzattığınız yılın bir şekilde size bir şeyler öğrettiği, bakış açınıza katkı sağladığı, belki de yeni dersler sunduğu kısacası bir deneyim süreci olduğunu unutmamak gerek.

Sayısız farklı yolun olduğu hayatta herkes aynı yoldan gidecek diye bir kaide yok. İnsanların negatif yorumlarını kulak ardı edip bu sürecin avantajlarından yararlanmanın tadına varın! 💋

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
18
10
5
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın